• 1400/10/17 - 19:09
  • - تعداد بازدید: 149
  • - تعداد بازدیدکننده: 5
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی؛

مهمترین شواهد علمی حوزه اجتماعی کرونا، در اولین کنگره ملی « رصد اجتماعی پاندمی کووید 19» ارائه می شود

دکتر مهرداد فرخی عضو هیات علمی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی و دبیر علمی اولین کنگره ملی « رصد اجتماعی پاندمی کووید 19»، امروز (چهارشنبه) در آستانه برگزاری این کنگره ملی اعلام کرد: مهمترین شواهد علمی تولیدشده درحوزه اجتماعی کرونا، که حاصل تحقیقات متخصصان ایرانی است و در ژورنال های معتبر بین المللی منتشر شده است، در این کنگره ملی ارائه می شود.



   به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه، دکتر فرخی در جمع خبرنگاران رسانه های همگانی، به  برگزاری این کنگره ملی در روزهای یکشنبه و دوشنبه ( 19 و 20 دی ماه جاری) در دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی و همچنین در فضای مجازی، اشاره کرد و افزود: با توجه به اهمیت پیامدهای اجتماعی پاندمی کرونا، برگزاری این کنگره ملی ضروری بود تا نتایج و شواهد علمی بدست آمده از پژوهش های رصدخانه اجتماعی کووید 19 ، دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، و سایر دانشگاه های کشور، به اشتراک گذاشته شود و ضمن استفاده مردم و متخصصان، سیاستگذاران و برنامه ریزان کشور بتوانند این مباحث علمی را در مدیریت پاندمی کرونا بکار بگیرند.



   دکتر فرخی افزود: اثرات اجتماعی پاندمی کووید 19 همچون مسایل مربوط به سلامت اجتماعی و روانی، بحث نابرابری ها، مشکلات اقتصادی و ... که می توانند بطورغیرمستقیم روی سلامتی جامعه تاثیرگذار باشند، در این کنگره مطرح خواهد شد.


    وی به عنوان مثال، بحث مربوط به گروه های آسیب پذیر را مطرح کرد و اظهار داشت: زمانی که در خصوص پیامدهای اجتماعی پاندمی صحبت می شود، جمعیت های خاص و در معرض خطر را در تمام دنیا فقط شامل افرادی دانستند که دارای بیماری های زمینه ای، بیماری های قلبی – عروقی و یا دچار چاقی باشند، درصورتی که تحقیقات نشان داده است، افرادی نیز در همه کشورها زندگی می کنند که به دلیل حضور در گروه های خاص اجتماعی، می توانند بیشتر از افرادی که بیماری زمینه ای دارند، در معرض خطر باشند.


   این استاد و محقق دانشگاه، افزود: در واقع در بررسی جمعیت های در معرض خطر، افرادی که کار روزمزد دارند، افرادی که مجبور به استفاده از مترو در ترددهای شهری هستند، افرادی که به دلیل نوع کار و حرفه خود، در محیط های شلوغ اشتغال دارند و یا در مناطق پرازدحام و با تراکم جمعیتی بالا، ساکن هستند، نادیده گرفته شدند، درصورتی که این افراد، شاید از افراد دیابتی، بیشتر در معرض خطر باشند و باید در جمعیت گروه های آسیب پذیر و در معرض خطر قرار بگیرند.


    وی همچنین ادامه داد: ما اگر بخواهیم ریسک ناشی از مخاطره را تعریف کنیم، این ریسک تابعی از خود مخاطره، میزان مواجهه و آسیب پذیری است. در صورتی که ما در دوران شیوع کرونا، فقط آسیب پذیری فیزیکی و پزشکی را در نظر گرفتیم و مواجهه با خطر، نادیده گرفته شد. و با انجام مطالعات در ایران و جهان، مشخص شد، گروه های جمعیتی که در طبقات اجتماعی و اقتصادی پائین تری هستند، بیشترین سهم را در جمعیت مبتلایان به کرونا و همچنین مبتلایان به نوع شدید بیماری دارند، ضمن آنکه، مرگ و میر در میان آنان، بیشتر از طبقات اجتماعی و اقتصادی بالای جامعه است، که اولین  کنگره رصد اجتماعی کووید 19 می خواهد به این موضوع ها توجه کند.


   نبود شواهد علمی در حوزه اجتماعی کووید 19، مدیریت پاندمی کووید را در کل دنیا دچار مشکل کرده است


    دکتر فرخی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه چقدر دولت ها از مطالعات مربوط به حوزه اجتماعی کووید، در مدیریت پاندمی استفاده کردند؟ ، گفت:  یکی از مشکلاتی که در حوزه پیامدهای اجتماعی کووید مطرح بوده است، نداشتن شواهد علمی برای این حوزه است، مثلا پیامدهای ناشی از نابرابری ها و یا در معرض خطر بودن طبقات پائین اجتماعی، در ابتدای دوران کرونا، نه در ایران و نه در جهان، دارای شواهد علمی نبود و به آن توجه نشده بود ولی بعد از مدتی، با تحقیقاتی که انجام شد، به این نتایج رسیدند.


   وی تصریح کرد: برهمین اساس، هدف "رصدخانه اجتماعی کووید 19 "، تولید شواهد علمی در این حوزه بوده و طی حدود 9 ماه که از تاسیس رصدخانه می گذرد، چندین مطالعه مقطعی انجام شده که مورد استفاده دولتمردان قرار گرفت و یک مطالعه کهورت، طراحی شده و در حال اجراست.


  شاید اثرات اجتماعی پاندمی کرونا، سالها در جامعه باقی بماند که برای کاهش آن، نیاز به برنامه و مدیریت دولت هاست


    دکتر فرخی دبیرعلمی اولین کنگره ملی رصد اجتماعی پاندمی کووید 19 همچنین به اثرات اجتماعی پاندمی کرونا پس از اتمام پاندمی اشاره کرد و افزود: شاید پاندمی کرونا در سال میلادی 2022، از شرایط فعلی خارج بشود و دیگر این معضلات امروزی که از نظر پزشکی داریم، نداشته باشیم، اما اثرات اجتماعی آن، سال ها در جامعه باقی می ماند که لازم است، دولت ها و حکومت ها در زمینه مدیریت این اثرات حتما برنامه داشته باشند و تلاش کنند تا این اثرات را کاهش بدهند.


*****


 دبیر اجرایی کنگره: شش پنل تخصصی با حضور متخصصان و صاحبنظران حوزه سلامت اجتماعی در کنگره رصد اجتماعی پاندمی کووید برگزار می شود


    دکتر رضا نجفی پور دبیر اجرایی اولین کنگره ملی « رصد اجتماعی پاندمی کووید 19 »، از برگزاری شش پنل تخصصی با حضور متخصصان و صاحبنظران حوزه سلامت اجتماعی در این کنگره خبر داد و گفت: هر پنل دارای یک یا دو سخنران است که سخنرانان از متخصصان و اساتید دانشگاه های مختلف در داخل و خارج کشور می باشند که در حوزه اجتماعی کووید 19 فعالیت داشته و تحقیقات برجسته و معتبری انجام داده اند.


   به گفته وی، « ارزیابی سیاست های کنترل پاندمی کووید 19، چالش ها و موانع پذیرش واکسیناسیون، نابرابری ها در پاندمی کووید 19، چالش های سلامت اجتماعی در پاندمی کووید 19، پیامدهای پاندمی کووید 19 در جمعیت های آسیب پذیر، و چالش های سلامت روانی و اجتماعی » عناوین پنل های این کنگره می باشد.


  وی افزود: اعضای پنل ها، صاحبنظران حوزه سلامت اجتماعی و مرتبط با موضوع های پنل ها می باشند که  پس از هر پنل، به سئوال های شرکت کنندگان پاسخ داده و در ارتباط با موضوع سخنرانی، به تبادل نظر با شرکت کنندگان می پردازند.


    دکتر نجفی پور همچنین اظهار داشت که این کنگره ملی طی دو روز، بصورت حضوری (تعداد محدود با رعایت پروتکل های بهداشتی) در آمفی تاتر دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی و همچنین، مجازی و آنلاین در فضای Adobeconnect و از طریق آدرس  https://connect.uswr.ac.ir/csms   برای شرکت متخصصان، مسئولان و علاقه مندان از اقصی نقاط کشور برگزار می شود.


    وی افزود: این کنگره برای شرکت کنندگان خود در تخصص های خاص پزشکی، توانبخشی و بهداشت، که از طریق سامانه آموزش مداوم پزشکی کشور و وب سایت کنگره ثبت نام کردند، امتیاز بازآموزی در نظر گرفته است.


   بگفته وی، مسئولان وزارت بهداشت و فرهنگستان علوم پزشکی، رئیس و چند عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، از جمله میهمانان شرکت کننده در این کنگره ملی هستند.


   این عضو هیات علمی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی با تاکید به جمع خبرنگاران مبنی بر اینکه در اطلاع رسانی های خود به مردم ، از اطلاعات با پشتوانه علمی و تحقیقاتی استفاده کنند، افزود: بخشی از اهداف برگزاری اولین کنگره رصد اجتماعی کووید 19 ، اطلاع رسانی و انتقال نتایج تحقیقات انجام شده به جامعه و بویژه به سیاستگذاران و برنامه ریزان است  تا این اطلاعات صحیح و علمی بتواند در برنامه ریزی ها و سیاستگذاری ها مورد استفاده قرار بگیرند.


*****


   در ادامه این نشست، دکتر فرخی بعنوان مسئول دبیرخانه رصدخانه اجتماعی کووید 19  در پاسخ به سئوال یکی از خبرنگاران مبنی بر چگونگی ادامه فعالیت رصدخانه اجتماعی کووید 19 پس از اتمام پاندمی کرونا، گفت: پس از اتمام پاندمی کرونا که امیدواریم بزودی اتفاق بیافتد، رصدخانه اجتماعی کووید 19، فعالیت خود را با عنوان "رصدخانه سلامت اجتماعی"  و تمرکز بر حوزه سلامت اجتماعی، در مجموعه دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی ادامه می دهد.


   وی با ارائه گزارش کوتاهی از فعالیت رصدخانه طی کمتر از یک سال، گفت: با تدوین نقشه راه و سپس، تشکیل  8 کارگروه در رصدخانه اجتماعی کووید، 16 پایگاه در دانشگاه های علوم پزشکی کشور که دارای مراکز تحقیقاتی و یا گروه های آموزشی سلامت اجتماعی فعال هستند، تشکیل شد.


   وی ، برگزاری بیش از 10 وبینار طی سالجاری، انتشار پنج گزاره برگ برای استفاده در ستاد کرونا و 44 پیام عمومی از طریق فضای مجازی و سیمای جمهوری اسلامی، برای استفاده در جامعه ، و اجرای چندین طرح تحقیقاتی در ارتباط با پیامدهای اجتماعی کووید 19 و طرح های در حال اجرا را از جمله فعالیت های رصدخانه اجتماعی کووید 19 ذکر کرد.


   وی افزود: یکی از مطالعات رصدخانه اجتماعی کووید 19، در مورد بررسی میزان استقبال مردم از تزریق واکسن و مشارکت در برنامه واکسیناسیون بود که در یکی از مجلات معتبر بین المللی نیز به چاپ رسید، و اطلاعات به دست آمده از این تحقیق، در مدیریت پاندمی مورد استفاده قرار گرفت.


   وی همچنین ادامه داد: اخیرا نیز به سفارش شهرداری تهران،  پیام های بهداشتی و اطلاع رسانی در ارتباط با پیشگیری از نوع جدید کووید (ا.میکرون)، برای نصب در اماکن عمومی، ایستگاه های مترو و ... ، در دست تهیه می باشد.


 



انتهای پیام/


تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور



 

  • گروه خبری : اخبار معاونت پژوهشی
  • کد خبر : 21469
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: