• 1401/06/06 - 08:57
  • - تعداد بازدید: 305
  • - تعداد بازدیدکننده: 25
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی؛

معاون تحقیقات دانشگاه، بر جامعه محور بودن فعالیت های مرکز تحقیقات سالمندی تاکید کرد

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، در نشست مشترک با رئیس و اعضای هیات علمی مرکز تحقیقات سالمندی دانشگاه، بر جامعه محور بودن فعالیت های مرکز تحقیقات سالمندی و سیاستگذاری در جهت راه­اندازی مهدها و باشگاه های اختصاصی سالمندان تاکید کرد.




















   به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه، دکتر مسعود فلاحی، در این نشست که مدیران پژوهش و توسعه فناوری دانشگاه نیز شرکت داشتند، " تاسیس باشگاه های اختصاصی سالمندان " را از ضروریات مداخلات این بخش ذکر کرد و افزود: تدوین کلیپ­های آموزشی،  پادکست­های مربوط به سالمندان و خانواده­های ایشان و ارایة فعالیتها به صورت شکیل و تصویری برای درک بهتر مخاطب و برقراری ارتباط دانشجویان پرستاری با مرکز تحقیقات سالمندی برای یادگیری و مداخلات مشترک "، بسیار مهم است.


  وی همچنین رشد و گسترش «برندینگ» سالمندی در این دانشگاه را ضروری خواند و گفت:  جای خالی اقدامات میدانی و همچنین اقدامات کلینیکی در فعالیّت­های مرکز تحقیقات سالمندی مشاهده می­شود. ضمن آنکه پرداختن به فناوری برای سالمندان در این دوره بسیار مهم است و به منظور بهره­مندی از فناوری مدرن می­توان به مرکز تحقیقات نظری مراجعه کرده  و  از دانش و تجارب شرکت­های دانش­بنیان برای طراحی و ساخت کمک ­ابزارهای سالمندان استفاده کرد.


   احیای کنگره سالمندی و حرکت به سمت طب سالمندان از دیگر موضوعات قابل توجه بود، ضمن آنکه تاکید شد که تدوین کلیپ و پادکست به آگاه سازی و دانش افزایی سالمندان و سایر مخاطبان جامعه کمک می کند.


*****


   دکتر کیانوش عبدی مدیر پژوهش دانشگاه بر اهمیت مستندسازی در فعالیت ها تاکید کرد و گفت: هر گونه اقدام علمی و اجرایی در سامانه مربوطه ثبت شود تا امتیازهای آن به ارتقای دانشگاه کمک کند و از طرفی، پیشنهادنامه ها قابل رهگیری باشد.


   وی همچنین " راهنمای بالینی، خلاصه سیاستی که می بایست در قالب پروپوزال باشد و تولیدات رسانه ای " را برای دانشگاه مهم دانست.


*****


    دکتر فرهاد طباطبایی مدیر توسعه فناوری سلامت دانشگاه نیز در سخنان کوتاهی، ثبت هر ایده در فرم های مربوطه و ارسال آن به مرکز رشد و تکمیل پیشنهادنامه ها را در روند اجرا، لازم خواند.


    " بحث اخلاق در مطالعات سالمندی و مداخله برای پیشگیری از غفلت برای سالمندان نیازمند توجه، و لزوم تدوین شیوه نامه ها و کدهای اخلاقی برای مراقبت از سالمندان " از دیگر موارد طرح شده در این نشست بود.


*****


    در ابتدای این نشست نیز دکتر احمد دلبری رئیس مرکز تحقیقات سالمندی ضمن معرفی این مرکز و اعضای هیات علمی آن، گفت: بحران سالمندی بسیار فراگیر شده است و در آینده هم بیشتر خواهد شد. کشورهای پیشرفته دنیا مانند سوئد برغم وجود جمعیت کمتر  در قشر سالمندان، درگیر مسایل مربوط به سالمندان هستند.


    وی با اشاره به اینکه هم اکنون ایران دارای 9 میلیون و 300 هزار سالمند است، تصریح کرد که سالمندی و تبعات آن در آینده در غیاب برنامه ریزی های لازم، تبدیل به یک بحران بهداشتی، درمانی، بیمه، اقتصادی و امنیتی خواهد شد که ظرفیت سازمان های بیمه ای و بازنشستگی برای رفع مشکلات، کافی نخواهد بود.


   وی در بیان روند رشد جمعیت سالمندی طی سال های اخیر، اظهار داشت: جمعیت سالمندان از سال 1355 تا 1395 و در طول 40 سال، دو برابر شده است و در حال حاضر ده درصد از جمعیت کشور را سالمندان تشکیل می دهند که حدود 9 میلیون و 300 نفر برآورد می شود.


    وی به فقر منابع علمی و تخصصی و حتی عمومی در خصوص سالمندی در کشور اشاره کرد و افزود: اجرای مطالعه کوهورت سالمندان در کشور و تبدیل یافته های آن به برنامه، و ارائه به سیاستگذاران برای تدوین و اجرای برنامه های مرتبط ، خلاء منابع و اطلاعات علمی و معتبر در کشور را جبران کرد که آنهم به همت و حمایت تخصصی مرکز تحقیقات سالمندی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی امکانپذیر شده است.


    رئیس مرکز تحقیقات سالمندی دانشگاه در ادامه به بیان اهم فعالیت های این مرکز تحقیقاتی پرداخت و " فعالیت های مربوط به ژنتیک سالمندی و چاپ مقالات معتبر با شاخص تاثیر بالای پنج، شناسایی ژن های مربوط به بیماری هایی نظیر آلزایمر که در دنیا بی سابقه بوده، تلاش برای حفظ ارتباط با مرکز تحقیقات ژنتیک یزد و استفاده از بیوبانک مشترک و بهره مندی از داده های پژوهش کوهورت سالمندی در اردکان و تولید محتوای لازم در حیطه کتابهای علمی سالمندی و کتاب های خودیار " را از جمله فعالیت های مهم مرکز تحقیقات سالمندی ذکر کرد.


      در ادامه، الهام هوشمند کارشناس پژوهشی مرکز تحقیقات سالمندی نیز با اشاره به اینکه هم اکنون قریب به 300 عنوان مقاله از یافته های پژوهش کوهورت سالمندی، تهیه شده که 20 مقاله آن آماده ارسال به مجلات معتبر می باشد، چگونگی روند فعالیت پروژه تحقیقاتی کوهورت سالمندی را تشریح کرد.


   همچنین، دکتر نسیبه زنجری عضو هیات علمی مرکز، از تدوین شاخص دیده بان سالمندی و سناریوهای مختلف طراحی شده برای آن گفت، ضمن آنکه دکتر مینا اوحدی دیگر عضو هیات علمی این مرکز نیز به فعالیت های برجسته آزمایشگاه ژنتیک مرکز تحقیقات سالمندی اشاره داشت.


انتهای پیام/


 







 

  • گروه خبری : اخبار معاونت پژوهشی
  • کد خبر : 23563
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: