عضو هیات علمی مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت ( SDH) دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی:
متخصصان حوزه توانبخشی، بومی سازی و دسترسی به فناورری های شناختی را پیگیری می کنند
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت ( SDH) دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی گفت: فناوری های شناختی باید برای گروه های توانخواه بومی سازی شوند، در دسترس قرار بگیرند و پوشش بیمه ای برای آنها لحاظ شود.
به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه، دکتر مرضیه شیرازی خواه عضو هیات علمی مرکز تحقیقات SDH در نشستی در خصوص " فناوری های توانبخشی سالمندان " که با حضور جمعی از مدیران مراکز تحقیقاتی این دانشگاه و برخی انجمن های علمی برگزار شد، گفت: فناوری های شناختی، فناوری هایی هستند که می توانند به بالابردن سطح استقلال افراد با مشکلات شناختی کمک کنند.
وی در ادامه اظهار داشت: افراد با مشکلات شناختی می توانند گروه های سنی مختلفی را شامل شوند، کودکان طیف اتیسم، کودکان با اختلالات ذهنی، و یا سایر مشکلات شناختی، افراد میانسال که دچار سکته های مغزی یا تروما می شوند و یا سالمندانی که از مشکلات شناختی رنج می برند، همه در گروه افراد با مشکلات شناختی قرار می گیرند. عضو هیات علمی مرکز تحقیقات SDH گفت: وسایل کمک توانبخشی برای این افراد باید بومی سازی شوند، درمانگران با وسایل روز آشنا شوند، لیست فناوری های متنوع مربوط به مشکلات شناختی تهیه، و بسته های آموزشی از سوی دانشگاه آماده شود، و سپس، با معرفی لیست فناوری های توانبخشی به ذی نفعان و پوشش بیمه ای برای این فناوری ها، شاهد رفع برخی چالش های این حوزه باشیم. دکتر شیرازی خواه افزود: مشکلات شناختی سالمندان در ایران زیاد است و در برخی مطالعات گفته شده ۲۰ درصد سالمندان مشکلات شناختی دارند، البته این آمار متغیر است، اما گواه بالای این مشکلات و بیانگر نیاز فناوری های شناختی برای این قشر است . وی همچنین خطاب به نمایندگان انجمن های علمی نظیر انجمن فیزیوتراپی و انجمن علمی کاردرمانی گفت: باید سهم مشارکت سازمان های مردم نهاد و انجمن های علمی در شناسایی و بهره مندی از فناوری های توانبخشی افزایش یابد و دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی آمادگی دارد تا در شناسایی و تبیین نقش تشکل ها و انجمن های علمی همکاری داشته باشد . گفتنی است، این نشست به همت واحد ترجمان دانش معاونت تحقیقات و فناوری و مرکز تحقیقات SDH دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی برگزار شد و انجمن های شرکت کننده خواستار تداوم ارتباط بیشتر با این دانشگاه و ارائه نقطه نظرات خود شدند . انتهای پیام/ تهیه و تنظیم خبر: گلرخ – نعیمی پور