معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی:
راه افتادن نهضت طراحی استاندارهای زندگی سالمندان و معلولان در دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی گفت: طراحی استانداردهای زندگی سالمندان و معلولان و ارزیابی تجهیزات توانبخشی در سطح کشور یکی از اقدامات دانشگاه است و به نوعی نهضت توانبخشی سالمندان و معلولان در این کشور در حال تبدیل شدن به خلاصه سیاستی است ومی تواند مرجع تصمیمگیری برای سیاستگذاران و مدیران ارشد باشد.
به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه، دکتر حمیدرضا خانکه معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی در نشست خبری معرفی دستاوردها و رونمایی از محصولات دانشبنیان این دانشگاه که امروز (یکشنبه 29 مرداد) در دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی برگزارشد، گفت:قرار گرفتن نام دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی در فهرست بهترین دانشگاههای کوچک دنیا در نظام رتبه بندی تایمز، مرهون خدمات 31 ساله خانواده بزرگ دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی است.
وی ضمن تبریک این دستاورد بزرگ به خانواده بزرگ دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی افزود: در کشور ما ۱۷ درصد معلول زندگی میکنند، ۲۴ درصد افراد نیاز به تجهیزات توانبخشی دارند و ۳۳ درصد از مردم نیازمند خدمات توانبخشی هستنند و بیش از ۱۰ درصد افراد جامعه سالمند هستند که این آمار رو به افزایش است و به نوعی این دانشگاه برای آینده کشور هدفگذاری کرده است و به سمت حل مشکلات آینده جامعه برنامه ریزی می کند.
دکتر خانکه گفت: در دنیا، دانشگاههای کوچک به دلیل اینکه ماموریتگرایی و مرجعیت گرایی مورد توجه قرار دارند و خوشبختانه این دانشگاه در سال گذشته در شاخص طرحهای اثرگذار رتبه اول را کسب نمود و مرجعیت " سلامت اجتماعی " از سوی معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، اعطاء شد و
فعالیتهای دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی تنها منوط به چاپ مقاله نیست و در سیاستگذاری و تدوین بسته های سیاستی نقش دانشگاه ، مشهود است.
وی با اشاره به سه ماموریت اصلی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، گفت: اولین ماموریت، آموزش نیروی متخصص است که خوشبختانه ما اولین دانشگاهی هستیم که در ۳۱ سال گذشته نیروی متخصص در حوزه توانبخشی، سلامت روان و سلامت اجتماعی تربیت کردیم که به ارائه خدمات در اقصی نقاط کشور می پردازند.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه با اشاره به اینکه موضوع سلامت اجتماعی کمتر مورد اقبال قرار گرفته است، افزود: بیش از ۷۵ درصد از مسائل مرتبط با سلامت اجتماعی مرتبط با خارج از نظام سلامت است و رصد سلامت اجتماعی را نیز دنبال می کنیم.
وی در ادامه تولید شواهد علمی را از دیگر ماموریت های دانشگاه دانست و گفت: این شواهد علمی میتواند پایهای برای پایه مسائل آموزشی و پایه ای برای فناوری و خلق ثروت در جامعه باشد.
دکتر خانکه گفت: در کشور به گروههای اقلیتی کمتر توجه شده است و معلولان و سالمندان در سطح کشور، در سطح شهر و گاهی در سطح منازل خودشان نیز امکان زندگی مستقل ندارند.، در صورتی که ما باید شرایطی فراهم کنیم که این افراد بتوانند از منابعی همانند افراد عادی استفاده کنند ودر این راستا یکی از اقدامات این دانشگاه طراحی استانداردهای زندگی سالمندان و معلولان و ارزیابی تجهیزات توانبخشی در سطح کشور است و به نوعی نهضت توانبخشی سالمندان و معلولان در این کشور در حال تبدیل شدن به خلاصه سیاستی است که خلاصه سیاستی می تواند مرجع تصمیمگیری برای سیاستگذاران و مدیران ارشد باشد
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه گفت: مسئولین ارشد به گروههای اقلیتی کمتر توجه دارند و در برنامه هفتم توسعه نیز ردپایی از توجه به سالمندان نمیبینیم. در صورتی که جامعهای که در 20 سال آینده یک سوم جمعیت سالمند خواهیم داشت، در جامعهای که دارای ۱۰ درصد جمعیت معلول است، نمیتواند معلولین را ندید وبا توجه به ۴۰ درصد معلولیت دائم سالانه ناشی از حوادث ترافیکی ، باید برای این گروه ها برنامه داشت.
وی خاطر نشان کرد: ما در حال حاضرهشت مجله داریم که از بین آنها چهار مجله در نمایهنامههای پابمد، وب آو ساینس و اسکوپوس نمایه میشوند و دو مجله ما ایمپکت فکتور دارند و نکته قابل توجه این است که یک دانشگاه کوچک با حدود ۲۰۰ عضو هیات علمی و ۲ هزار دانشجو دارای هشت مجله است که چهار مجله آن دارای نمایه بینالمللی هستند وپژوهشگران از کشورهای دیگر مقالات خود را برای انتشار به مجلات ما ارسال میکنند و این افتخاری برای کشور است.
دکتر خانکه اعطا مرجعیت " سلامت اجتماعی " از سوی معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، را از دیگر افتخارات دانشگاه عنوان کرد.
وی گفت: امیدواریم با توجه به نیاز روزافزون جامعه هدف، ماموریت گرایی این دانشگاه در حوزه توانبخشی، سلامت روان و سلامت اجتماعی و از سویی نگاه متولیان حوزه سلامت به توانبخشی، شاهد خدمات حداکثری به جامعه باشیم.
گفتنی است درپایان این نشست خبری از محصولات سه شرکت دانشبنیان این دانشگاه رونمایی شد و مدیران شرکت های دانش بنیان ضمن تشکر از مشاوره علمی و همراهی مرکز رشد دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، در خصوص لزوم پرداختن به فناوری های توانبخشی و محصولات ارائه شده، توضیحاتی مطرح کردند.