• 1402/04/30 - 13:05
  • - تعداد بازدید: 216
  • - تعداد بازدیدکننده: 7
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
مرکز تحقیقات سالمندی

تبديل پايان نامه به طرح پژوهشي و معرفي مطالعه كورهوت از ميانسالي تا سالمندي

مركز تحقيقات سالمندي، دانشگاه علوم توانبخشي و سلامت اجتماعي در راستاي اراية آموزش و مداخلات مبتني بر شواهد براي سالمندان، از سال 1398 اقدام به اجراي «مطالعه كوهورت از ميانسالي تا سالمندي» در شهرستان اردكان، استان يزد نموده است. اين مطالعه يك كوهورت آينده ­نگر و مبتني بر جمعيت است كه هدف آن بررسي روﻧﺪ ﮔﺬار از ميانسالي به سالمندي و تغييرات سلامتي متعاقب آن مي­ باشد

دستورالعمل اجرایی و پرسشنامههای مطالعة.pdf
در اين مطالعه، اطلاعات مربوط به 5000 فرد ميانسال بالاتر از 50 سال و سالمند، در طول 15 سال بر اساس حدود يك­ هزار متغيّر جمع­ آوري و ثبت شده و در بانك اطلاعاتي نگهداري مي­ شود. بررسي و ثبت تغييرات جسمي، روانشناختي، اجتماعي، معنوي، و محيطي، براي شناسايي عوامل مؤثر بر پديدايي اين تغييرات در طول زمان، كنترل عوامل خطر، تقويت عوامل حمايتي، و بخصوص شناسايي بيماري­ هاي مزمن كه بيش از 80 درصد بار بيماري­ هاي سالمندان را به خود اختصاص داده است؛ از اهداف اين مطالعه است.

اين مطالعه داراي سه مرحله 1) مرحلة آزمايشي، 2) مرحلة ثبت­ نام، و 3) مرحلة پيگيري است كه هر مرحله واجد مشخصه­ هايي است. در حال حاضر داده­ هاي پايه و اساسي برگرفته از معاينات باليني، ارزيابي­ هاي روانشناختي و اجتماعي، آزمايش­ هاي بيوشيميايي، نمونه­ گيري­ هاي متنوع از ناخن، خون، ادرار، مو، و غيره جمع­ آوري شده و در ادامه داده­ هاي مربوط به مرحله پيگيري نيز در دست جمع­ آوري و ثبت است. اين داده­ ها كاملاً پاكسازي شده­ اند و آمادة انجام مطالعات متنوع در حيطه­ هاي گوناگون مرتبط با جمعيّت ميانسال و سالمند است.


با توجه به موارد فوق و نظر به ضرورت انتشار اين يافته­ ها براي اجراي مداخلات پيشگيرانه، درماني، بازتواني، و ارتقاي كيفيّت زندگي سالمندان، مركز تحقيقات سالمندي دانشگاه علوم توانبخشي و سلامت اجتماعي آمادگي دارد تا در دو حوزة «حمايت از تبديل پايان­ نامه­ هاي كارشناسي ارشد و دكتري به طرح» و همچنين اجراي طرح­ هاي مشترك با استفاده از داده ­هاي مطالعة «كوهورت از ميانسالي تا سالمندي اردكان» با اساتيد و پژوهشگران، مراكز تحقيقاتي، و دانشجويان مقاطع كارشناسي ارشد، دكتري (PhD)، و دستياري همكاري نمايد.


همچنين با توجه به اولويت­ هاي پژوهشي مركز تحقيقات سالمندي، اين مركز در كنار پژوهش ­هاي مرتبط با مطالعة كوهورت، آمادگي حمايت از پايان­ نامه­ ها و طرح­ هاي تحقيقاتي دانشجويان و اساتيد محترم در ساير حوزه­ هاي مرتبط با مطالعات سالمندي را نيز دارد. خواهشمند است با اطلاع­ رساني به گروه­ هاي آموزشي، استادان، و دانشجويان محترم شرايط همكاري براي اجراي پژوهش ­هاي مشترك فراهم گردد. لازم به ذكر است اولويت‏ هاي پژوهشي مركز تحقيقات سالمندي و ساير اطلاعات نيز به نشاني https://irca.uswr.ac.ir  قابل مشاهده و بارگيري مي­ باشد.


به منظور كسب اطلاعات بيشتر مي­ توانيد با سركار خانم ميرزايي، كارشناس مركز تحقيقات سالمندي، با شماره تلفن 71732207 - 021 تماس حاصل فرمائيد. در خاتمه به استحضار مي­ رساند كه اطلاعات تفصيلي اين مطالعه در كتابچة «دستورالعمل اجرايي و پرسش­نامه­ هاي مطالعة كوهورت از ميانسالي تا سالمندي اردكان» به پيوست ارسال مي­شود.


اميد است اين يافته­ هاي معتبر، دست ­مايه ه­اي براي برنامه­ ريزي و اجراي راهبردهايي براي پيشگيري از بيماري­ ها، درمان، و مهم ­تر از همه افزايش كيفيّت زندگي سالمندان، با استفاده از رويكردهاي متنوع و برازنده گردد.

  • گروه خبری : اخبار معاونت پژوهشی
  • کد خبر : 26783
کلمات کلیدی

تصاویر

عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: