• 1398/02/10 - 09:35
  • - تعداد بازدید: 580
  • - تعداد بازدیدکننده: 2
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
به گزارش پایگاه خبری و اطلاع رسانی روابط عمومی ؛

تاکید کارشناسان سلامت درحوادث، بر اجرای برنامه های "پیشگیری" جهت کاهش خسارات جانی و مالی است

کارشناسان سلامت در حوادث و بلایا، شرکت کننده در سمینار " درس آموخته های مدیریت حوادث و بلایای طبیعی با تاکید بر سیل اخیر " که روز یکشنبه در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی برگزار شد، بر اجرای برنامه های " پیشگیری " جهت کاهش خسارات جانی و مالی به هنگام حوادث و بلایا تاکید کردند.



    به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، این سمینار که از سلسله نشست های تخصصی واحد " ترجمان دانش " معاونت تحقیقات دانشگاه بود، توسط گروه آموزشی و مرکز تحقیقات "سلامت در حوادث و بلایا " و با همکاری گروه های آموزشی رفاه اجتماعی و مددکاری اجتماعی برگزار شد.


     براساس این گزارش، جمعی از اساتید، متخصصان، صاحبنظران، مسئولان اجرایی و دانشجویان دکتری حوزه سلامت در حوادث و بلایا در این سمینار یک روزه شرکت داشتند.


    دکتر " آمنه ستاره فروزان " مدیر پژوهش دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی با اشاره به هدف انتقال دانش و تجربه حاصل از پژوهش و بررسی در نظام سلامت گفت: در این مجموعه برنامه ها قرار است این موضوع مورد نظر باشد که مطالعات، بررسی ها و پژوهش های صورت گرفته در حوزه سلامت، تا چه اندازه در ارائه خدمات سلامت و ارتقای سلامت مردم موثر است.


    دکتر " امیرمسعود عرب " رییس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، نیز با بیان خیر مقدم به مدعوین و مهمانان، گفت: برگزاری نشست حاضر با موضوع مدیریت خطر حوادث و بلایا، با توجه به اینکه کشور ما همواره آبستن حوادث و بلایای طبیعی متنوعی است، بسیار ارزشمند تلقی می شود.


    وی افزود: این دانشگاه که در حوزه های مختلفی از جمله سلامت روانی، رفاه اجتماعی و توانبخشی فعالیت دارد، پس از رخداد حوادث و بلایا، نقش خود را به عنوان جزء کوچکی در مسیر تدوین پروتکل ها و ارائه خدمات به جامعه ایفا می کند.


******


    دکتر "حمیدرضا خانکه " مدیر گروه و رییس مرکز تحقیقات سلامت در حوادث و بلایا دانشگاه علوم بهزیستی ، طی سخنانی به سابقه حوادث طبیعی در جهان و ایران، پرداخت.


    وی با تشریح روند بروز بلایای طبیعی طی ۵۰ سال اخیر در دنیا اظهارداشت: از سال ۱۹۷۰ میلادی تاکنون عمدتا حوادث مرتبط با آب و هوا به وقوع پیوسته و اگرچه قبلا بیشترین دغدغه ما زلزله بود، اما در حال حاضر به دلیل تغییرات اقلیم، بلایای مرتبط با آب و هوا دغدغه بزرگتر و مهمتری برای کشور ما محسوب می شود.


   وی با اشاره به اینکه در کشور ما کمتر به ابعاد اجتماعی و اقتصادی حوادث غیرمترقبه توجه شده است، افزود: در کشورهای پیشرفته دنیا، مدیریت بحران بر " پیشگیری " استوار است اما در کشور ما، مدیریت بحران در پاسخ به حادثه ، خود را نشان می دهد.


    این عضو هیات علمی حوزه سلامت در حوادث و بلایا با تاکید بر اینکه هرموقع جامعه نتواند مشکلات را مدیریت کند، دچار بحران می شود، اظهارداشت: کارشناسان حوزه سلامت در حوادث و بلایا تاکنون لیست مخاطرات در تهران را تهیه کردند و در حال استخراج و تهیه لیست از مخاطرات کل کشور هستند.


    دکتر خانکه گفت: مخاطرات، بالقوه می تواند آسیب بزند بطوری که سالمندان، زنان، کودکان، سازه های ضعیف و نامناسب همواره جزو آسیب پذیرترین هستند، اما آسیب پذیری در بعد اجتماعی، مهمترین بعد آسیب پذیری است.


    وی افزود: ما نمی توانیم مواجهه با مخاطرات را به طور کامل حذف کنیم اما می توانیم مواجهه را کاهش دهیم. مثلا با تجاوز به حریم طبیعت و ساخت و سازهایی که مبتنی بر ارزیابی مخاطرات نباشد، این مواجهه را افزایش می دهیم.


    دبیر علمی نظارت بر این نشست تخصصی با اشاره به ۸۵ کشته و سه هزار و ۲۸۵ مصدوم که تا روز جمعه گذشته از سیل در استان های مختلف کشور گزارش شده است، افزود: آسیب پذیری در بعد اجتماعی مهمترین بعد آسیب پذیری است بطوری که بعد از رخداد سیل، علاوه بر ضرورت کنترل طغیان بیماری های قابل انتقال از طریق آب، مشکلات روانی-اجتماعی که به دنبال سیل و از دست دادن مایملک و معیشت افراد بوجود می آید، از مهمترین آسیب هایی است که باید مورد توجه و مراقبت قرار گیرد.


    دکتر خانکه با طرح این سئوال که آیا بحران مجموعه ای از اختلالات فیزیکی یا اجتماعی است "، گفت: سه تفکر بعنوان عوامل حوادث غیرمترقبه مدنظر است، ۱- عامل بیرونی، ۲- یک عامل درونی و زمینه های اجتماعی که برای آن وجود دارد، ۳- عامل عدم اطمینان است.


   وی افزود: جنبه دوم یعنی عامل درونی و زمینه های اجتماعی در جاری شدن سیل بسیار موثرند چرا که طبیعت کار خودش را می کند اما بی نظمی اجتماعی است که تبدیل به مخاطرات می شوند، همانطور که در کشورهای پیشرفته دنیا نیز معتقدند که طبیعت کار خودش را می کند و کار انسان است که با دخالت در طبیعت، بحران ایجاد می کند.


    رئیس مرکز تحقیقات سلامت در حوادث دانشگاه علوم بهزیستی همچنین " آسیب پذیری " را مهمترین فاکتور بلایا معرفی کرد و گفت: باید تاب آوری اجتماعی و فیزیکی جامعه را بالا ببریم، هرچه روی ابعاد آسیب پذیری کار کنیم، ریسک حوادث را کاهش داده ایم.


    دکتر خانکه با تاکید بر اینکه مداخلات روانی و اجتماعی در زلزله با سیل فرق می کند، افزود: مطالعه جامع باید جهت چگونگی مداخلات روانی و اجتماعی برای سیل زدگان انجام شود.


    در ادامه این نشست، معاون و سخنگوی سازمان مدیریت بحران، مدیرکل دفتر سلامت روانی اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت، سخنگوی اورژانس کشور و چند تن از متخصصان و کارشناسان حوزه سلامت در حوادث و بلایا نیز سخنانی ایراد کردند که متعاقبا اطلاع رسانی می شود.



انتهای پیام/


تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور


عکس : مظلومی


  • گروه خبری : اخبار معاونت پژوهشی
  • کد خبر : 14184
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: