• 1401/02/17 - 10:51
  • - تعداد بازدید: 311
  • - تعداد بازدیدکننده: 27
  • زمان مطالعه : 10 دقیقه
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی؛

تاکید رئیس دانشگاه، بر برنامه های تحولی بخش های مختلف حوزه پژوهش در سالجاری

رئیس دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی در نشست با جمعی از مدیران معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه، بر برنامه های تحولی بخش های مختلف این حوزه در سالجاری تاکید کرد.

 










   به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه، در ابتدای این نشست، دکتر مسعود فلاحی معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه ضمن تشکر از حضور رئیس دانشگاه در این نشست، گفت که درحال حاضر فرصت خوبی برای ارتقای فعالیت های تحقیقاتی و فناوری در دانشگاه است، چرا که رئیس دانشگاه و معاون آموزشی دانشگاه  پیش از این، مسئولیت معاونت پژوهشی را به عهده داشتند و به این حوزه کاملا اشراف دارند و اینجانب نیز سابقه ای در حوزه پژوهش دارم و همه این شرایط سبب شده که فرصت خوبی برای ارتقای این حوزه ایجاد شود.



    در ادامه، رئیس دانشگاه در سخنانی به فعالیت دانشگاه در سه حوزه پژوهش، آموزش و بالین و بویژه جنبه رقابتی در  دو حوزه پژوهشی و آموزشی اشاره کرد و گفت: مراکز تحقیقات ما باید فعالیت بیشتری از خود نشان بدهند، می توانیم با بسیاری از سازمان ها و نهادها مانند بهزیستی، هلال احمر، شهرداری تهران، معاونت اجتماعی وزارت کشور همکاری مشترک پژوهشی داشته و با دریافت گرنت، به نیازهای پژوهشی آنها کمک کنیم.


    وی افزود: مراکز تحقیقات باید با گروه های آموزشی ارتباط مستقیم داشته باشند، و در این ارتباط گروه های آموزشی متضرر نمی شوند، بلکه مراکز تحقیقات می توانند اطلاعات در اختیار گروه ها گذاشته و برای اجرای طرح های پژوهشی، منابع مالی تحقیقات را تامین کنند.


    دکتر خانکه همچنین اظهار داشت: تاسیس دو پژوهشکده " سلامت اجتماعی و سیاستگذاری حوزه توانبخشی " را به معاون تحقیقات وزارت بهداشت پیشنهاد دادم و دکتر پناهی معاون تحقیقات وزارت بهداشت موافقت خود با این پیشنهاد را در حضور جناب وزیر اعلام کرد و ان شاالله مجموعه معاونت تحقیقات به این سمت حرکت کند و تاسیس پژوهشکده ها، به این معنی نیست که مراکز تحقیقاتی هویت خودشان را از دست می دهند، بلکه زیر چتر بزرگتری قرار می گیرند، قدرتمندتر حرکت می کنند و با حوزه بالین ارتباط برقرار می کنند و منابع را تجمیع می کنیم.


    وی افزود: بنابر این، معاونت تحقیقات با پتانسیل خوبی که دارد سریعا به سمت تاسیس پژوهشکده برود و حداقل یکی از دو پژوهشکده بسرعت راه اندازی بشود و خوشبختانه معاون تحقیقات وزارت بهداشت کاملا حمایت می کنند و جناب وزیر هم از این موضوع استقبال کردند.


    دکتر خانکه به موضوع دیگری در خصوص ساماندهی نیروی انسانی مراکز تحقیقات پرداخت و گفت: مراکز تحقیقات باید نقشه راه داشته باشند، اگر نیاز به نیروی انسانی دارد، در جهت تامین آن تلاش شود و ارتباط با گروه های ذیربط را تقویت کنند و از بابت منابع مالی هم امسال ان شاالله مشکلی نخواهیم داشت.


    وی در خصوص برنامه های بخش فناوری و مرکز رشد نیز اظهار داشت: با توجه به اینکه در فرمایش مقام معظم رهبری در ابتدای سال جدید، تقویت حوزه دانش بنیان و فناوری بود، فرصت خوبی برای توسعه مرکز رشد است. متاسفانه حوزه توانبخشی به این لحاظ مغفول مانده است و این در حالی است که دغدغه قشر دارای معلولیت، نیازهای اولیه است و تکنولوژی وسایل اولیه و مایحتاج ابتدایی این افراد باید توسط دانشگاه ما تولید شود، و شرکت های دانش بنیان باید به این بخش توجه کنند تا وسایل اولیه این قشر با کمترین قیمت در اختیارشان قرار بگیرد.


    وی با اشاره به اینکه 25 درصد مردم از وسایل کمک توانبخشی استفاده می کنند و این در حالی است که الگویی برای ابتدایی ترین آنها نداریم، افزود: ضمن آنکه در سلامت روان و برای رفع نیازهای اولیه بیماران روان نیز می توانیم الگو داشته باشیم، البته با دکتر جغتایی برای تهیه استانداردها صحبت کردیم. اما باید حوزه فناوری سلامت دانشگاه تلاش مضاعف داشته باشد و چندین ایده بازار برگزار کند و دانشجویان را درگیر طراحی و ساخت وسایل مورد نیاز جامعه کند.


    رئیس دانشگاه همچنین در خصوص برنامه های مربوط به انتشارات نیز گفت: مجلات ضعیف باید بمرور به انجمن های علمی واگذار بشوند، هزینه سنگینی برای این مجلات صرف می شود و ان شاالله تلاش کنید تا این مجلات را انجمن های علمی مدیریت کنند و دانشگاه نیز حمایت کند، آرم دانشگاه نیز باشد ولی تصدی گری خودمان را به حداقل برسانیم.


    دکتر خانکه در مورد چاپ کتاب اظهار داشت: اشکالاتی در این خصوص وجود دارد و لذا هر کتابی که به تایید هیات بورد تخصصی مربوطه برسد،  قابل چاپ و انتشار خواهد بود. و دانشگاهی مانند ما نباید کار ترجمه انجام بدهد، بلکه درسنامه های مربوط به حوزه های فعالیت دانشگاه مثل درسنامه های توانبخشی را باید دانشگاه ما تولید کند. می توانیم از هیات های بورد سفارش بگیریم، اساتید بنام را دعوت کنیم و درسنامه و کتاب های درسی تولید کنند و در مقابل هزینه آن را پرداخت کنیم.


    وی در خصوص فعالیت کمیته تحقیقات نیز گفت: دانشجویان مقطع کارشناسی از کمیته تحقیقات دانشجویی گلایه دارند که در فعالیت های تحقیقاتی مشارکت داده نمی شوند، درصورتی که می توانیم بستری را برای فعالیت دانشجویان کارشناسی نیز فراهم کنیم ، سمینارهای فصلی با مشارکت دانشجویان برگزار کنیم و تمام وقت و اوقات فراغت دانشجویان را با کارهای علمی، برگزاری سمینار و کنگره پر کنیم. اگر نیاز باشد که استاد معروفی از خارج کشور دعوت بشود، هزینه آن را دانشگاه می پردازد.


     رئیس دانشگاه درباره ارتباط پژوهش با حوزه بالین نیز گفت: باید این ارتباط بیشتر شود، و پژوهش بتواند به سئوال های حوزه بالین، پاسخ بدهد و باید پژوهش بدرد مراکز درمانی تابعه دانشگاه بخورد، پژوهش می تواند در توسعه مراکز درمانی نقش اساسی داشته باشد، چه اشکالی دارد که بعضی از مراکز تحقیقاتی ما در مراکز درمانی مستقر باشند، چرا که سئوال و اطلاعات بسیار زیادی در مراکز درمانی ما وجود دارد که می توانند مقدمه و سوژه کار مراکز تحقیقاتی باشند.


    دکتر خانکه تصریح کرد: ما نیاز داریم که پژوهش به ما بگوید که مثلا بیمارستان رفیده به عنوان الگوی مرکز تخصصی توانبخشی در کشور چه کمبودهایی دارد، سئوال ها برای گروه ها و مراکز طرح شود و سپس گروه ها و مراکز تحقیقاتی با همکاری یکدیگر، به راهکارهای لازم برای ارتقا و توسعه مراکز برسند.


    وی افزود: چرا نباید مراکز تحقیقاتی ما، خلاصه سیاستی تهیه کنند؟ و این خلاصه های سیاستی باید نشر پیدا کنند و به وزارت بهداشت و هر ارگان و دستگاه  ذینفعی ارسال شود. مرجعیت توانبخشی نیازمند تولید شواهد علمی و خلاصه های سیاستی از طریق دانشگاه ما است. تا بدانند که این دانشگاه دارای پتانسیل لازم در این حوزه است.


    وی در مورد رصدخانه اجتماعی کووید 19 نیز گفت که من همانطور که قبلا به جناب وزیر و معاونان ایشان گفته بودم، ما بعد از کووید، این رصدخانه را به رصدخانه سلامت اجتماعی تبدیل می کنیم و عملا همه مسئولان با این نظر موافق بودند. بنابر این فرصت خوبی است که بتدریج معاونت تحقیقات، رصدخانه سلامت اجتماعی را به دست بگیرد و می  تواند با پژوهشکده سلامت اجتماعی ادغام شود و یا به صورت مستقل به فعالیت خود ادامه بدهد.


    وی افزود: هم اکنون اولین دغدغه جناب وزیر، سلامت روانی و اجتماعی پس از کووید است و از ما هم خواستند که بمحض تهیه برنامه ای در این زمینه ، برای ایشان بفرستیم.


*****


   در ادامه این نشست، دکتر مسعود فلاحی معاون تحقیقات دانشگاه با تایید انتظارات ریاست دانشگاه از حوزه پژوهش که بخشی از آنها در برنامه تحول این معاونت گنجانده شده است، بر فعالیت بیشتر همکاران این حوزه و مشارکت معاونت های دیگر تاکید کرد.


    سپس مدیران حاضر در جلسه نقطه نظرهای خود را بیان داشتند که دکتر بیگلریان نیز از کارهای انجام شده گفت که " نظرخواهی از روسای مراکز تحقیقاتی بابت ساماندهی نیروی انسانی، پیشنهاد پژوهشکده از سوی مرکز تحقیقات توانبخشی اعصاب اطفال برای امور تحقیقاتی خاص کودکان، تهیه تقویم کاری برای برگزاری سمینارها و نشست های علمی که گروه های آموزشی نیز در این فعالیت ها مشارکت خواهند داشت "، از جمله این اقدامات است.


   در ادامه، دکتر طباطبایی مدیر توسعه فناوری سلامت دانشگاه از برپایی غرفه در نمایشگاه دستاوردهای انقلاب اسلامی (مربوط به وزارت بهداشت) و سومین استارت اپ حوزه توانبخشی گفت که در سال گذشته برگزار شد، ضمن آنکه برگزاری گردهمایی گردشگری جهان اسلام را در برنامه های این مدیریت اعلام کرد که با مشارکت گروه های آموزشی و مراکز تحقیقاتی انجام خواهد شد.


   وی آینده خوبی را برای حوزه فناوری پیش بینی کرد، ضمن آنکه مشکلات کمبود نیروی انسانی متخصص در این مدیریت را نیز مطرح کرد.


    دکتر اشتری مدیر انتشارات دانشگاه در مورد چگونگی قرارداد چاپ و مشکلات این بخش سخن گفت، ضمن آنکه به برگزاری نمایشگاه کتاب در آینده ای نزدیک اشاره کرد و خواستار تامین هزینه شرکت در این نمایشگاه از سوی دانشگاه شد.


    وی همچنین به نبود کتابخانه در بیمارستان رفیده به دلیل کمبود فضای فیزیکی و همچنین لزوم نوسازی و خرید تجهیزات مورد نیاز برای کتابخانه مرکزی دانشگاه اشاره داشت.


   در ادامه، دکتر ساعتچی عضو دبیرخانه رصدخانه اجتماعی کووید 19، از معاونت تحقیقات خواست تا فرایند پروژه های رصدخانه در شورای پژوهش سریعتر انجام شود، ضمن آنکه لزوم همکاری معاونت تحقیقات در برگزاری نشست های فصلی ترجمان دانش و نشست کشوری با حضور معاونان پژوهشی دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور را مورد تاکید قرار داد.


    وی همچنین اولویت های پژوهشی رصدخانه را مطرح کرد و از برگزاری دومین کنگره ملی رصد اجتماعی کووید 19 در آبان ماه امسال خبر داد که بصورت فراخوان مقاله برگزار خواهد شد.


*****


   رئیس دانشگاه در پایان نشست نیز با جمع بندی نقطه نظرهای همکاران و انتظاراتی که از معاونت تحقیقات وجود دارد، گفت: « شورای مدیران تشکیل و فعال شود، بحث هویت دانشگاه مهم است و باید برای آن فکر شود که یکی از راه های آن برگزاری سمینارها، کنگره ها و کارگاه های علمی است، هر مرکز حداقل دو کارشناس داشته باشد، رویدادها ساماندهی شده و مبتنی برهدف باشند، کمیته تحقیقات دانشجویی براساس نیازی که برایش مشخص می شود، کارگاه برگزار کند ».


   دکتر خانکه افزود: « یک سوم امتیازات اعتباربخشی مربوط به حوزه فناوری است و لذا این بخش تقویت شود و دریافت بودجه از وزارت بهداشت برای راه اندازی آزمایشگاه های مرکز رشد و همچنین داوری اختراعات پیگیری شود، شورای راهبردی مجلات برنامه ریزی شده و عملکرد آنها رصد شود، حتما باید درآمد مجلات پاسخگوی هزینه های مجلات باشد، پایش و نظارت مداوم بر مجلات انجام شود، قرارداد با متخصصان برجسته خارجی منعقد شود، برای مجلات ضعیف یک برنامه زمانبندی تهیه شود تا به سطح نمایه شدن برسند وگرنه به انجمن های علمی مربوطه واگذار شوند ».


   وی همچنین « بکارگیری حداقل سه نیروی هیات علمی پژوهشی تمام وقت برای هریک از مراکز تحقیقاتی، ارتباط قوی و همکاری با مراکز نوآوری و شتابدهنده ها، جذب مشارکت خیران در امور پژوهشی و برگزاری ایده بازار در هر فصل » را مورد تاکید قرار داد.


    رئیس دانشگاه تصریح کرد که محدودیت منابع مالی در حوزه پژوهش نداریم، ضمن آنکه به جذب نیرو بویژه افراد نخبه به عنوان هیات علمی پژوهشی و فعال کردن مراکز تحقیقات بالینی کمک می کنیم.


   دکتر خانکه تاکید کرد که شاخص های اعتباربخشی مراکز تحقیقات به روسای مراکز اعلام شود تا متوجه موقعیت فعلی خودشان باشند و به سمت ارتقا و توسعه پیش بروند، علاوه بر اینکه ارتباط  تنگاتنگ با گروه های آموزشی، هیات علمی، دانشجویان بویژه مقاطع تحصیلات تکمیلی، لازم است و می توان حمایت و یا امتیازی برای افرادی که گرنت می گیرند، قائل شد.


 







  • گروه خبری : اخبار معاونت پژوهشی
  • کد خبر : 22432
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: