• 1401/09/19 - 09:48
  • - تعداد بازدید: 200
  • - تعداد بازدیدکننده: 4
  • زمان مطالعه : 8 دقیقه
سرپرست دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی در آستانه برگزاری جشنواره ملی فناوری های توانبخشی:

با برگزاری جشنواره ملی فناوری های توانبخشی، برنامه های آینده در این حوزه مشخص می شود

دکتر سیدعلی حسینی سرپرست دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی امروز (پنجشنبه) در آستانه برگزاری جشنواره ملی فناوری های توانبخشی اعلام کرد: با برگزاری جشنواره ملی فناوری های توانبخشی، نسبت به وضعیت موجود کشور در این بخش آگاهی یافته و چگونگی سازماندهی فعالیت های آینده در این حوزه مشخص می شود.



     دکتر حسینی در گفت وگو با خبرنگار وبدای دانشگاه افزود: برگزاری جشنواره فناوری های توانبخشی که برای اولین بار در کشور توسط دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی و در سالی که متعلق به فعالیت های دانش بنیان و اشتغال آفرین است، طراحی شده، به جمع آوری مجموعه آثاری از جنبه های مختلف حوزه توانبخشی و رصد آنها کمک می کند، و به ما نشان می دهد که تا به حال، چه کاری در حوزه فناوری توانبخشی انجام شده و در سازماندهی فعالیت های آینده و تهیه نقشه راه برای ادامه مسیر، چه برنامه ای داشته باشیم.



    وی تصریح کرد: « فناوری و ساختار دانش بنیان بودن آن در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی دولتی و خصوصی، از ایده اثر، اختراع تا استارت اپ، ابتکارات مرتبط با حوزه های دانش آموزی و دانشجویی، و محصولاتی که تجاری شده و محصولاتی که هنوز تجاری نشده، پایان نامه های محصول محور که به پایان رسیده و پایان نامه های مصوب که در حال اجراست و هنوز به اتمام نرسیده است »، دغدغه هایی هستند که در حوزه فناوری وجود دارند و جشنواره ملی فناوری های توانبخشی، می تواند به سازماندهی فعالیت ها و رفع نیازها در این بخش کمک کند.


    سرپرست دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی افزود: این دانشگاه به عنوان دانشگاهی تخصصی و ماموریت گرا در حوزه های توانبخشی و سلامت اجتماعی در کشور، فعالیتی را با توجه به نامگذاری امسال بعنوان " سال تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین "، آغاز کرده و در سال های آتی آن را پیگیری می کند. چرا که اگر بخشی از خدمات و سرویس های حوزه توانبخشی در قالب فعالیت های بالینی به افراد جامعه ارائه می شود، این واقعیت نیز وجود دارد که تجهیزات، ابزار و تست ها به عنوان وسایل و تجهیزات، به افزایش اثربخشی مداخلات درمانی و بالینی در توانبخشی، کمک می کنند.


    دکتر حسینی تاکید کرد که جامعه هدف حوزه توانبخشی در کشور به خیلی از ابزارهای "های تک" مثل مایوالکتریک، ویلچرهای الکترونیکی که با حداقل مداخلات حرکتی، کنترل می شوند و برخی از تجهیزات و امکانات که از فناوری سطح بالایی برخوردار هستند و جایگزین اعضا و عملکرد افراد می شوند، نیاز دارد و لذا، لازم است که حتی در قالب زنجیره معکوس از محصولات "های تک" در کشورهای دیگر، نمونه دریافت و جمع آوری کرده و در شرکت های دانش بنیان داخلی، مجددا طراحی و ساخته شوند و در اختیار جامعه توانبخشی کشور قرار بگیرند.


   وی در عین حال افزود: اما واقعیت این است که بخش عمده نیازهای کشور ما در خصوص تجهیزات توانبخشی، " های تک " نیست، یعنی ما به ویلچرهای معمولی و عصا و دستگاه هایی که در الکتروتراپی به توانبخشی افراد کمک می کنند و یا ارتز و پروتزها نیاز داریم.


    وی به عنوان متخصص و عضو هیات علمی کاردرمانی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی نیز گفت: واقعا بخش عمده ای از تجهیزاتی که در آموزش های بیماران کاربرد دارند و یا به انجام امور روزمره زندگی افراد دارای معلولیت کمک می کنند، های تک نیستند و می توان نیاز به این وسایل را در کشور تخمین زد و با برآورد و ارزیابی نیازهای این بخش، در نهایت، در ساختاری با برنامه، در شرکت های دانش بنیان و استارت اپ ها، و در شتابدهنده ها، بررسی و اولویت بندی کرده و به مرحله اجرا گذاشت.


    سرپرست دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی خاطرنشان کرد: از آنجایی که توجه به حوزه فناوری، در اولویت برنامه های دولت و در فرمایشات مقام معظم رهبری مورد تاکید قرار گرفته است، معتقدم که تداوم برنامه ها در سال های آتی، برگزاری جشنواره ها و کمک جدی و موثر به جوانانی که در راستای تاسیس شرکت های دانش بنیان در حوزه توانبخشی فعالیت می کنند و فراهم کردن بسترهای لازم برای فعالیت این گروه از جوانان، متخصصین و صاحبنظران، می تواند راهگشا باشد.


    دکتر حسینی افزود: دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی به واسطه ماموریتش، خوشبختانه از خیلی گروه های آموزشی حوزه های توانبخشی و سلامت اجتماعی برخوردار است که این گروه های آموزشی می توانند بصورت بین رشته ای با سایر رشته ها در دیگر دانشگاه ها نه تنها در دانشگاه های وزارت بهداشت، بلکه با سایر رشته ها در دانشگاه های وزارت علوم همکاری داشته باشند، همانطور که هم اکنون این دانشگاه  با دانشگاه های امیرکبیر و شریف فعالیت ها و پروژه های مشترکی را در حوزه فناوری آغاز کرده و این نشان می دهد که ما باید به این سمت حرکت کنیم.


    وی توضیح داد: طی سال های گذشته، همکاران و اعضای هیات علمی از متخصصینی در حوزه های بایومکانیک، بایوالکتریک، رشته های اقتصاد سلامت، سیاستگذاری سلامت، بین رشته ای در حوزه های HSE ، ارگونومی و ... در دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی جذب شده و وارد حوزه فناوری شده اند و در کنار اساتید و متخصصین رشته های توانبخشی مانند کاردرمانی، فیزیوتراپی، گفتاردرمانی، ارتز و پروتز، شنوایی شناسی، و همینطور رشته هایی مانند پرستاری توانبخشی، مددکاری اجتماعی، مدیریت رفاه و رشته های روانشناسی و روانپزشکی، مجموعه ای از رشته های بین رشته ای را در کنار همدیگر شکل دادند تا با تکمیل این زنجیره، به سمت انجام ماموریتی که به این دانشگاه واگذار شده، حرکت کنند.


    دکتر حسینی تصریح کرد: ضرورت توجه به خدمات توانبخشی و لزوم گسترش فناوری های توانبخشی در کشور، جهت دهی ما را بطور اجتناب ناپذیری، به سمت دانشگاه های نسل جدید، نسل های سه، چهار و پنج می برد و خوشبختانه با توجه به اینکه بخش عمده آموزش ها و دانشجویان دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، در مقاطع تحصیلات تکمیلی رشته های مختلف توانبخشی مشغول هستند و دانشگاه از پتانسیل بالای علمی و پژوهشی برخوردار است، این امکان وجود دارد تا همه رشته های این دانشگاه از جمله حوزه سالمندی که می تواند نیازهای فناورانه سالمندان را با توجه به گرایشی که کشور طی سال های آتی به سمت سالمندی خواهد داشت و یا در رشته ژنتیک که گروه آموزشی و مرکز تحقیقات ژنتیک این دانشگاه، سرآمد حوزه ژنتیک کشور می باشد، وارد حوزه فناوری شده و در این خصوص، کمک کنند.


     وی افزود: دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی هم اکنون طرح ها و پروژه هایی را در سطح ملی در دست اجرا دارد که واقعا مفید هستند.  پروژه هایی که اثربخشی آنها توسط وزارت بهداشت ارزیابی و تائید شده و براساس آنها، این دانشگاه جزو دانشگاه های برتر کشور معرفی شده است که گویای کاربردی بودن تحقیقات و فعالیت های پژوهشی این دانشگاه در زمینه رفع نیازهای جامعه هدف است.


      وی در پاسخ به این سئوال که حمایت های دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی به صاحبان ایده و آثار چگونه خواهد بود؟ گفت: برای تحقق هدف گسترش فناوری های توانبخشی، متخصصان و محققان دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی و سایر دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی کشور، ضمن طراحی جشنواره ملی فناوری های توانبخشی، در قالب 8  کارگروه با محوریت 8 حیطه مرتبط، برای برگزاری این رویداد ملی فعال شدند تا بتوانند ایده ها و آثار رسیده را ارزیابی و رتبه بندی کنند.


    وی افزود: همه آثار پس از رتبه بندی، با هماهنگی صاحبان آنها و از طریق معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت و معاونت های تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، سایر دانشگاه ها و مراکز دانش بنیان در تهران و مراکز استان ها، در مسیر شتابدهندگانی که معرفی می شوند، قرار می گیرند تا این فرایند را بسمت نیمه تجاری شدن، تجاری شدن و تولید انبوه در کشور برسانند.


    سرپرست دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی همچنین اظهار داشت که این دانشگاه تلاش می کند تا در کنار سایر دانشگاه ها و در جهت اهداف دانشگاه نسل نو، بتواند در این حوزه فعالیت بیشتر داشته، پروژه ها و طرح های مرتبط با این حوزه را رصد کرده، گردآوری و نظارت کرده، و با حمایت علمی، به همه صاحبان ایده، اثر و افراد علاقه مند اعم از دانشجویان، اساتید و فارغ التحصیلان رشته های توانبخشی و سایر رشته های مرتبط با فناوری های توانبخشی کمک کند تا با قدرت و قوت در این مسیر ادامه بدهند.


    دکتر حسینی در پایان این گفت وگو، از همه جوانان، اساتید و دانشجویان که با ارائه ایده ها، آثار و پروژه های در دست اجرا و یا اجرا شده، در این جشنواره شرکت می کنند، تشکر کرد و افزود: از همکاری همه ایده پردازان و فناوران حوزه توانبخشی استقبال کرده و از آنان دعوت می کنیم تا با هماهنگی دفتر توسعه فناوری سلامت دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، زیر چتر حمایتی این دانشگاه قرار بگیرند و به تسریع در روند طراحی، ساخت و تولید تجهیزات توانبخشی که نیاز بیماران، افراد کم توان و ناتوان، و افراد دارای معلولیت است، کمک کنند.


   لازم به ذکر است، اولین جشنواره ملی " فناوری های توانبخشی "، با شعار " فناوری های توانبخشی از بیمارستان تا منزل " در تاریخ  ۲۲ آذرماه امسال همزمان با هفته پژوهش، در دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی برگزار می شود.


   « کاربرد هوش مصنوعی، اینترنت اشیاء، واقعیت های مجازی و افزوده، اپلیکیشن و نرم افزارهای همراه در توانبخشی » ، « فناوری های نوین در حوزه تجهیزات توانبخشی  و کاربرد فناوری های نوین توانبخشی در سالمندان، کودکان، معلولین و افراد با نیازهای ویژه »، از موضوعات مطرح در این جشنواره است.


    اولین جشنواره ملی فناوری های توانبخشی، به همت دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی و با همکاری و حمایت مجمع خیرین سلامت کشور، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، معاونت پژوهشی وزارت علوم، سازمان ملی استاندارد ایران، سازمان بهزیستی کشور، جمعیت هلال احمر، سازمان بیمه سلامت ایران، سازمان بیمه خدمات درمانی نیروهای مسلح، بنیاد شهید انقلاب اسلامی و مراکز فرهنگی، ورزشی و توانبخشی ایثار برگزار می شود.


انتهای پیام/


تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور



 

  • گروه خبری : اخبار معاونت پژوهشی
  • کد خبر : 24773
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: