• 1400/09/15 - 09:18
  • - تعداد بازدید: 247
  • - تعداد بازدیدکننده: 5
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه
معاون وزیر کشور در مراسم اختتامیه سومین رویداد ملی استارت اپی فناوری توانبخشی اعلام کرد:

اعلام آمادگی وزارت کشور برای فراهم نمودن زمینه حمایت ها از استارت آپ های افراد دارای معلولیت و تشکل های خاص آنان

معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور، روز شنبه در مراسم اختتامیه سومین رویداد ملی استارت اپی فناوری توانبخشی افراد دارای معلولیت، سالمندان و جانبازان، آمادگی مجموعه وزارت کشور و سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور، برای فراهم نمودن زمینه حمایت های مدیریت شهری و روستایی از استارت آپ های افراد دارای معلولیت و تشکل های خاص این افراد را اعلام کرد.




     به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، مهدی جمالی نژاد روز شنبه همزمان با هفته گرامیداشت معلولان، در سومین رویداد ملی استارت آپی در حوزه فناوری های توانبخشی افراد دارای معلولیت، سالمندان و جانبازان، به کمک های مالی وزارت کشور از پروژه های مناسب سازی در چندین شهر زیر ۵۰ هزار نفر جمعیت اشاره کرد و افزود: مجموعه وزارت کشور درصدد افزایش حضور معلولان، سالمندان و جانبازان عزیز در فعالیت های اجتماعی و ورود آنان به فضاهای جدید کار و تلاش است تا فضا و بستر لازم برای پویایی و نشاط آنان فراهم شود.



    وی اظهار داشت: برنامه ریزی و همکاری برای فراهم آوردن فرصت های برابر و افرایش مشارکت اجتماعی و ارتقای کیفیت زندگی معلولان در اولویت برنامه های وزارت کشور قرار دارد و در همین راستا، تاکنون بیست جلسه ستاد ملی هماهنگی و پیگیری مناسب سازی کشور هر ماهه و بصورت مستمر بریاست معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور و دبیری رییس سازمان بهزیستی و همچنین ۶۹ جلسه کمیته های تخصصی ذیل این ستاد با حضور نمایندگان دستگاه ها تشکیل شده و در کنار آن جلسات ستادهای شهرستانی هر ماهه و جلسات استانی بصورت فصلی بریاست استانداران برگزار می شود.


    جمالی نژاد با اشاره به اینکه با پی گیری های  صورت گرفته شهر یزد به عنوان پایلوت شهر دسترس پذیر کشور و در هر استان هم یک شهر به عنوان شهر پایلوت دسترسی پذیری انتخاب شده است، گفت: یکی از شاخص های ارزیابی استانداری ها و فرمانداری ها از جمله در جشنواره شهید رجایی، برگزاری مستمر جلسات استانی و شهرستانی ستادهای مناسب سازی است و ضوابط مختلف این حوزه هم بصورت مستمر اصلاح و به روزآوری و به شوراها و شهرداریها و دهیاری ها ابلاغ می شود و نظارت های میدانی هم صورت می گیرد.


   رییس ستاد هماهنگی و پیگیری مناسب سازی کشور همچنین افزود: جلسات ستاد ملی با حضور تعدادی از وزرا و روسای سازمان ها با هدف بررسی میزان پیشرفت فعالیتهای مناسب سازی در دستگاه های مختلف و تحقق مصوبات ستاد ملی، تشکیل می شود و در اجرای مصوبات این ستاد، شهرهای پایلوت برنامه زمانبندی سه ساله ای را نسبت به مناسب سازی محیط معابر، فضاهای شهری و اماکن با کاربری عمومی اعم از دولتی و غیر دولتی، مراکز خرید و تفریحی و وسایل حمل و نقل عمومی تهیه کرده اند.


    جمالی نژاد همچنین در بخشی از سخنانش، به تدوین چک لیست و ضوابط نشان (لوگو) دسترسی پذیری اماکن برای معلولان جسمی و حرکتی، پیگیری و تصویب ویراش جدید ضوابط و مقررات شهرسازی و معماری برای افراد دارای معلولیت در شورای عالی شهرسازی و معماری کشور و ابلاغ به استان ها و شهرها اشاره کرد.


    وی در همین راستا، افزود: این امر موجب دسترس پذیر شدن ساختمان های احداثی می شود، و حدود ۶۰ درصد شهرداری ها این چک لیست را بصورت مکانیزه و حدود ۳۶ درصد بصورت دستی کنترل می کنند و در چهار درصد شهرداریها، که عمدتا شهرهای تازه تاسیس هستند، این چک لیست ها به نحو دقیقی اعمال نمی شود و پیگیری های لازم برای رعایت این امر صورت گرفته است.


    معاون وزیر کشور همچنین در پایان سخنانش خاطرنشان کرد که «شهرهای دانش پایه» یکی از مفاهیم جدید در حوزه مدیریت شهری در مجامع و نهادهای بین المللی است، و در این شهرها که اساس آن اداره شهر برمبنای دانش بومی است، استارت آپ ها جایگاه ویژه ای دارند.


*****



توصیه به فعالان حوزه فناوری: از افراد دارای معلولیت مشاوره بگیرید تا بتوانید مطابق با  نیاز آنان، فعالیت کنید


    دکتر کاظمی رئیس دبیرخانه ستاد هماهنگی و مناسب سازی کشور نیز طی سخنانی در این نشست، از فعالان حوزه استارت اپ خواست تا از افراد دارای معلولیت که ذهن های بسیار فعال و خلاقی دارند، مشاوره بگیرند و نیازهای آنان را بشناسند تا بتوانند مطابق با  نیاز آنان، فعالیت کنند.


    وی در ارتباط با افراد دارای معلولیت، و نیازهای آنان گفت: همانطور که رئیس دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی فرمودند، وضعیت سالمندان، افراد دارای معلولیت و جانبازان در کشور، ما را باید به سمت و سویی ببرد که این افراد بتوانند از فضاها و امکانات شهری و همه امکانات موجود بصورت مساوی و عادلانه،  بهره برداری و استفاده کنند.


    وی افزود: متاسفانه حقوق شهروندی و عدالت اجتماعی در کشوری که حکومت اسلامی دارد، می بایست خیلی بیشتر و پررنگ تر و بدون اینکه افراد خودشان خواهان آن باشند، اتفاق بیافتد.  نه اینکه افراد با توجه به شرایطی که وجود دارد، خواهان کوچکترین حقوق خود باشند و بعد، ما بفکر انجام کار کوچک برای آنان باشیم، درصورتی که این افراد مانند دیگران دنبال حقوق بحق خودشان هستند.


    دکتر کاظمی با اشاره به فضا های شهری و امکانات عمومی شهری که بگونه ای مناسب سازی نشده تا برای همه افراد دارای معلولیت قابل استفاده باشد، اظهار داشت: یکی از محل هایی که فناوری می تواند به کمک افراد دارای معلولیت و سالمندان و جانبازان بیاید، درگاه های الکترونیکی و استفاده این افراد از خدمات این درگاه هاست. فناوری و نوآوری ها باید بگونه ای طراحی و اجرا شود که این افراد بتوانند بیشتر از الان، از امکانات شهری و عمومی استفاده کنند.


   وی که خود دارای معلولیت است، تاکید کرد: باید فضا را بگونه ای ایجاد کنیم که افراد دارای معلولیت خودشان از منازل خارج شده و از امکانات شهری استفاده کنند، همانطور که یکی از مسایل در حال پیگیری در ستاد هماهنگی و مناسب سازی کشور، طراحی و اجرای مسیریاب و رنکینگ معابر است که بزودی رونمایی می شود و از طریق این برنامه می خواهیم افراد دارای معلولیت خودشان برای انجام کارهای روزمره محل های مناسب سازی شده برای این قشر از جامعه را اعم از اداره ها، فروشگاه ها، بانک ها و رستوران هایی که مناسب سازی شده، جستجو کرده و پیدا کنند و برای انجام امور شخصی از منزل خارج شده و براساس محلی که روی برنامه پیدا کردند، به آن محل مراجعه و از امکانات عمومی و شهری استفاده کنند.


    وی خطاب به ایده پردازان و فناوران تصریح کرد: ما که دچار معلولیت هستیم، از شما ایده پردازان و فناوران این انتظار را داریم که امکانی برای نشستن در منزل ایجاد نکنید، بلکه با امکاناتی که برای این افراد ایجاد می کنید، باعث بشوید که افراد از منازل خارج شده و بصورت مستقل از امکانات شهری استفاده کنند، و در واقع، در طراحی امکانات شهری و عمومی، شرایط افراد دارای معلولیت، سالمندان و جانبازان نیز در نظر گرفته شود و روش کار با وسایل عمومی و امکانات شهری بگونه ای طراحی شود که برای این قشر از جمعیت کشور نیز قابل استفاده باشد.


   وی با بیان مثالی از فرد خارجی دارای معلولیت که بمدت ده روز به ایران سفر کرده بود تا از نمایشگاه توانبخشی دیدن کند، افزود: سفر طولانی این فرد خارجی که به تنهایی انجام داده بود، نشان می دهد که در کشورهای پیشرفته دنیا بگونه ای عمل می شود که افراد دارای معلولیت، بتوانند با حفظ عزت نفس خود، و بدون کمک دیگران، از امکانات عمومی استفاده کنند. و این ، عدالت اجتماعی و حقوق شهروندی است که همه در شرایط مساوی قرار می گیرند، نگاه ها از روی این افراد برداشته می شود و عزت نفس آنان حفظ خواهد شد.


   گفتنی است؛ سومین رویداد ملی « استارت اپ فناوری توانبخشی افراد دارای معلولیت، سالمندان و جانبازان »، از روز پنجشنبه با معرفی 15 ایده برتر که منتخب هیات داوران بودند، و تشکیل و فعالیت  15 تیم متشکل از صاحبان ایده و منتورها برای هدایت و راهنمایی تیم ها، تکمیل ایده ها و آماده سازی آنها در راستای تهیه طرح اولیه کسب و کار براساس نیاز جامعه هدف (افراد دارای معلولیت، سالمندان و جانبازان)  آغاز شد و روز جمعه، همزمان با روز جهانی معلولان، و با شرکت مجازی جمعی از ایده پردازان، فناوران و فعالان حوزه توانبخشی، رسما گشایش یافت.


    15 طرح اولیه کسب و کار که با راهنمایی منتورها تکمیل و آماده شده بود، توسط صاحبان ایده به شرکت کنندگان ارائه و هیات داوران مجددا به بررسی و امتیازدهی به 15 ایده کارشناسی شده، پرداختند که در نهایت،  ایده های برتر انتخاب، معرفی و مورد تقدیر قرار گرفتند.


    نفرات اول تا سوم این رویداد، علاوه بر لوح تقدیر، جوایز نقدی دریافت کردند، ضمن آنکه همه 15 ایده برتر رویداد از حمایت شتابدهنده ها و سرمایه گذاران برای آموزش های لازم در مسیر فناوری ایده خود، راهنمایی و هدایت کارشناسان و اختصاص محل استقرار با تجهیزات اداری یا کارگاهی برخوردار خواهند شد.


 



انتهای پیام/


تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور



 

  • گروه خبری : اخبار معاونت پژوهشی
  • کد خبر : 21172
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: