• 1400/12/22 - 00:04
  • - تعداد بازدید: 276
  • - تعداد بازدیدکننده: 26
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
دکتر منظم در چهارمین نشست مدیران ارتباط با صنعت دانشگاه های علوم پزشکی کشور گفت:

اختراعات حوزه سلامت تجاری سازی شوند

دکتر منظم در چهارمین نشست مدیران ارتباط با صنعت دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور که به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز برگزار شد، گفت: مدیران ارتباط با صنعت و دانشگاه ها دعوت کرد تا پیشنهادات خود را برای حمایت از دانشگاه هایی که جذب منابع و ارتباط با صنعت خوبی دارند، اعلام کنند.










به گزارش روابط عمومی معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، در ابتدای نشست دکتر منظم رئیس مرکز توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت، با تبریک اعیاد شعبانیه با بیان اینکه تاکنون سه نشست ارتباط با صنعت برگزار شده که همه کتابچه و برنامه اجرایی داشتند و از نتایج آن تصویب آیین‌نامه اجرایی گرنت ارتباط با صنعت است، گفت: مرحله اول آیین‌نامه با حمایت دکتر پناهی و همراهی موسسه نیماد در حال انجام است. همینطور آیین‌نامه پسا‌دکترای صنعت نیز ابلاغ شده است که پیرو آن از سال آینده به ازای هر دانشجوی پسا‌دکتری صنعتی که موفق به امضای قرارداد شود معاونت ۵۰ میلیون تومان حمایت مالی به عمل خواهد آورد. امیدواریم آیین‌نامه فرصت مطالعاتی را هم به زودی ابلاغ شود.


او افزود: برای نخستین بار دکترای فناور محور را در آزمون دکترا وارد کردیم و امسال برای اولین بار اعلام ظرفیت خواهد شد.


منظم گفت: پیشنهاداتی برای ارزشیابی مراکز تحقیقاتی با نگاه محصول محوری و تقاضا محوری و نیاز محوری در تعامل با صنعت مطرح کردیم و امیدوار هستیم تاثیر مثبتی در ارتباط میان صنعت و دانشگاه در پی داشته باشد.


رئیس دفتر توسعه فناوری سلامت با بیان اینکه یکی از موفقیت‌های بزرگ امسال اضافه کردن عنوان فناوری به بیست و هفتمین جشنواره تحقیقات و فناوری علوم پزشکی رازی بود که چند پیام اساسی رو در پی داشت. او هر یک از این پیام ها را برشمرد و گفت: پیام نخست برای محققان است که پژوهش را کاربردی کرده و به سمت حل مسئله حرکت کنید. پیام دیگر خطاب به مخترعان است که باید اختراع ثبت شده خود را به سمت تجاری‌سازی سوق دهید در غیر این صورت همانگونه که شاهد بودید اختراع به تنهایی امتیاز چندانی در این جشنواره به دنبال نداشت.


او با تاکید بر اینکه پایه تمام پیام‌هایی که در خلال جشنواره به زیست بوم منعکس شد ارتباط میان دانشگاه و صنعت است، گفت: پیام ما به سازمان‌های غیر دولتی نیز این است که برای حمایت باید به سمتی بروید که خروجی آن مورد استفاده آحاد مردم و جامعه قرار گیرد. برندگان امسال جشنواره نیز صندوق هایی بودند که حمایت های خطرپذیر از شرکت‌های دانش بنیان به عمل آورند و آن دسته از شرکت‌های دانش بنیانی شایسته تقدیر و حمایت هستند که محصولاتشان نیاز کشور را رفع کند و با دانشگاه‌های کشور ارتباط متقابل داشته باشد.


به گفته وی، در تلاش هستیم برای دوره بعدی جشنواره شاخص‌ها را با نگاه به پیام‌های ذکر شده و شاخص‌های نوین بازبینی کرده و روال ها را اصلاح کنیم تا پیام‌ها شفاف تر به اطلاع محققان برسد.


دکتر منظم با اعلام اینکه در حمایت هایی که از سال آینده از حوزه معاونت تحقیقات و فناوری در نظر گرفته شده است چند شرط را مدنظر خواهیم داشت و افزود: شرط اول، منابعی که به دانشگاه‌ها تخصیص شده است حتما باید در جهت برنامه مدون شده هزینه شود اگر دانشگاهی برنامه‌ای برای حوزه ارتباط با صنعت در جهت رفع نیازهای جامعه نداشته باشد نمی‌تواند منابع دیگری را در اختیار بگیرد.


او به شرط دوم اشاره کرد و گفت: دانشگاه‌هایی که جذب منابع از صنعت داشته باشند مورد تقدیر و حمایت قرار می‌گیرند. همین جا از دانشگاه‌های علوم پزشکی درخواست می کنم به جدول جذب منابع خود که برای ۴ سال آینده تدوین شده نگاهی بیندازند و آن را بازنگری کنند اگر دانشگاهی برای افق ۱۴۰۴ جذب منابع کمتر از ۳۴ میلیارد تومان برای یک سال داشته باشد، در رتبه بندی دانشگاه های علوم پزشکی جایگاهی پایین تر از نصف خواهند داشت.


رئیس دفتر توسعه فناوری سلامت، در ادامه از معاونین تحقیقات و فناوری و مدیران ارتباط با صنعت و دانشگاه ها دعوت کرد تا پیشنهادات خود را برای حمایت از دانشگاه هایی که جذب منابع و ارتباط با صنعت خوبی دارند، اعلام کنند. وی در پایان قول مساعد داد تا در سال آینده جلسه اختصاصی با مدیران ارتباط و صنعت دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور برگزار خواهد شد.

  • گروه خبری : اخبار معاونت پژوهشی
  • کد خبر : 22041
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: