• 1398/07/29 - 14:07
  • - تعداد بازدید: 535
  • - تعداد بازدیدکننده: 3
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه
به گزارش پایگاه خبری و اطلاع رسانی روابط عمومی ؛

همکاری های مشترک دو دانشگاه علوم بهزیستی و صنعتی شریف در حوزه فناوری های توانبخشی، گسترش می یابد

اعضای هیات علمی، محققان و فناوران دو دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی و صنعتی شریف امروز (چهارشنبه) طی نشستی در بیمارستان توانبخشی رفیده، بر گسترش همکاری های مشترک دو دانشگاه در حوزه فناوری های توانبخشی تاکید کردند.


    به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، دکتر " امیرمسعود عرب " رئیس دانشگاه علوم بهزیستی در این نشست ضمن خشنودی از فعالیت مشترک این دانشگاه با دانشگاه صنعتی شریف، معرفی کوتاهی از دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی داشت و از سه حوزه فعالیت " توانبخشی، سلامت روان و سلامت اجتماعی " این دانشگاه گفت که رسالتی متفاوت از دانشگاه های علوم پزشکی دارد و تلاش می کند تا از طریق تنها بیمارستان توانبخشی کشور (رفیده) و کلینیک های تحت پوشش، الگوی صحیح و تخصصی از توانبخشی را ارائه بدهد.


   وی، افزود: فناوری های توانبخشی در کشورهای پیشرفته دنیا از طریق دو حوزه توانبخشی و فنی – مهندسی، توسعه می یابد و دانشگاه علوم بهزیستی نیز تاکنون با انعقاد تفاهم نامه ای عملیاتی با مرکز تحقیقات موفقیان دانشگاه صنعتی شریف و طراحی و اجرای پروژه های فناوری در قالب این تفاهم نامه، سعی در توسعه این فناوری ها دارد و معتقدیم که اگر بخواهیم این حوزه توسعه یابد، از طریق همکاری با دانشگاه  های فنی – مهندسی امکانپذیر است.


   وی تاکید کرد: دانشگاه های فنی – مهندسی پتانسیل علمی خوبی دارند که می تواند در توسعه فناوری های توانبخشی بکار گرفته شوند و هر چه این ارتباطات تقویت شود، این فناوری ها نیز گسترش می یابد.


   رئیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی با اشاره به نمونه هایی از تجهیزات مورد نیاز کم توانان و سالمندان که هشت میلیون از جمعیت کشور را شامل می شود، گفت: درصد قابل توجهی از جمعیت سالمندان کشور، تنها زندگی می کنند که نیاز به یک وسیله سنسوردار دارند تا درصورتی که دچار افتادگی شدند، خانواده او از طریق این وسیله، از افتادگی سالمند اطلاع یافته و به کمک او بیاید.


    دکتر عرب همچنین افزود: در بحث ارتز و پروتز ، به امکانات ساده ای نیاز است که بتوانند مشکلات بیماران و نیازمندان به این وسایل کمک توانبخشی را رفع کنند.


    وی تصریح کرد که امیدواریم با کمک دکتر فتوحی رئیس دانشگاه صنعتی شریف، به همکاری گسترده تری نسبت به همکاری با مرکز موفقیان برسیم چرا که معتقدیم ظرفیت های پنهان مافوق تصوری در دانشکده های فنی – مهندسی موجود است که محصولاتشان می تواند در جامعه بکار گرفته شود و نیازهای حوزه توانبخشی را نیز برآورده کند.


******


   دکتر " سعید بهزادی پور " رئیس مرکز تحقیقات موفقیان وابسته به دانشگاه صنعتی شریف نیز طی سخنانی در این نشست، مهمترین مساله برای فعالیت های فناورانه را ایجاد " تیم " دانست و افزود: اگر یک نفر از حوزه بالینی و یک نفر از حوزه فنی و مهندسی در تیم باشند، بقیه مسایل و حتی مساله بودجه در مراحل بعد قرار می گیرد.


    وی اظهارداشت: در تمام دنیا، ایجاد تیم سخت است چون زبان و فکر حوزه بالینی، با نوع تفکر یک فرد فنی فرق می کند، لذا هنوز کارهای انجام نشده زیادی در دنیا وجود دارد ولی اگر انجام شود، برکات بسیاری خواهد داشت.


    دکتر بهزادی پور تصریح کرد که خوشبختانه روسای دو دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی و صنعتی شریف  در این زمینه بسیار همراه هستند و دکتر فتوحی رئیس دانشگاه شریف و دکتر موحدی معاون پژوهشی این دانشگاه قول دادند که اگر تیم بین دو دانشگاه تشکیل شود، حمایت مالی خواهند داشت .


    وی به حمایت مالی دانشگاه شریف از فناوری های حوزه سلامت اشاره کرد و گفت: تا سال گذشته، یک پروژه در یک دوره سه ساله، می توانست ۱۵۰ میلیون تومان را جذب کند و اگر یک طرح خوب در حوزه توانبخشی تدوین شود و روش توسعه ای بالایی داشته باشد، می تواند از این حمایت برخوردار گردد.


******


   دکتر " فریدون لایقی " رئیس بیمارستان توانبخشی رفیده (تحت پوشش دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی) نیز در این نشست، ضمن ابراز خوشحالی از پیوند دو دانشگاه علوم بهزیستی و صنعتی شریف، گفت: حوزه بالینی نیاز به تجهیزات دارد و امیدوارم که فناوران حوزه فنی و مهندسی دانشگاه شریف با پشتوانه علمی بتوانند به این حوزه کمک کنند.


   وی با اشاره به سابقه همکاری با حوزه فنی در طراحی و ساخت دستگاهی جهت کمک به کم توانان جسمی ، افزود: اگر برای استفاده از دانش حوزه فنی و مهندسی، یکی از فناوران این حوزه در بیمارستان توانبخشی رفیده مستقر شود، شاید در تعاملات و همکاری مشترک موثر باشد.


******


   در ادامه این نشست، دکتر " قریشی " عضو هیات علمی گروه گفتاردرمانی علوم بهزیستی و توانبخشی، با اشاره به اختلالات گفتاری از دوره نوزادی تا سالمندی ، همکاری مشترک دو دانشگاه علوم بهزیستی و شریف را فرصتی برای داشتن برنامه یا نرم افزاری برای هر یک از اختلالات گفتاری و یا برخی خدمات این حوزه ذکر کرد.


   دکتر " مختاری نیا " عضو هیات علمی گروه ارگونومی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، با توضیح در مورد ارگونومی شغلی، تکنولوژی های پوشیدنی را از رایج ترین وسایل کمک توانبخشی در دنیا معرفی کرد و همکاری دو دانشگاه را در عملی کردن ایده های حوزه توانبخشی موثر دانست.


   دکتر مقداری عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف، با اشاره به فناوری رباتیک های اجتماعی که طی پنج سال گذشته برای کمک به درمان کودکان اتیسم و مبتلا به سرطان، طراحی و ساخته شده است، ابراز امیدواری کرد که بتواند در راستای تامین نیازهای حوزه های بالینی و توانبخشی در جامعه ، کمک کند.


    مهندس " رضا وهاب کاشانی " عضو هیات علمی و رئیس مرکز رشد دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، گفت که رشته ارتز و پروتز بلحاظ تکنولوژی، از کمبودهای بسیاری رنج می برد و هم اکنون ماشین ها، مفاصل، پنجه های پا، رزین ها، الیاف کربنی، و در زمینه شاتل ها و لاینرها، وابسته به خارج از کشور هستیم درصورتی که می توانیم با ارتباط دو حوزه توانبخشی و فنی – مهندسی، با تولید این محصولات در داخل کشور، امکان استفاده بیماران و نیازمندان به وسایل کمک توانبخشی ارزانتر و بهتر را فراهم کنیم.


   دکتر " علیرضا طاهری " عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف، با پخش اسلایدر و کلیپ از عملکرد نمونه ربات های ساخته شده توسط تیم رباتیک دانشگاه شریف برای کمک به کودکان طیف اتیسم و مبتلا به سرطان، به کارگیری ربات های اجتماعی – شناختی در آموزش و توانبخشی کودکان بیمار را به نمایش گذاشت.


   دکتر " احمدی بنی " عضو هیات علمی گروه ارتز و پروتز دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، با پخش کلیپی، طراحی و ساخت انواع مفصل های ساخته شده با همکاری اساتید دانشگاه شریف را نشان داد و ابراز امیدواری کرد که با ساخت ساده ترین وسایل، بتوانیم تا جایی که امکان دارد از وابستگی به خارج از کشور، کم کنیم.


   دکتر " مهران جاهد " عضو هیات علمی دانشکده برق دانشگاه شریف از پردازش سیگنال های حیاتی و تاثیر آن در توانبخشی دست گفت، ضمن آنکه همکاری با دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در ساخت مدل هایی مربوط به علوم اعصاب را امکانپذیر دانست.


   دکتر " رضا نیلی پور " عضو هیات علمی گروه گفتاردرمانی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی نیز ضمن بیان تاریخچه ای از علوم شناختی و ماهیت توانبخشی در این خصوص، چالش های بالینی و صنعتی توانبخشی شناختی را تشریح کرد.


    وی در نهایت، نتیجه گیری کرد که در توانبخشی شناختی، تمامی علوم باید در خدمت باشند و با یکدیگر تعامل کرده و همکاری نمایند.


    دکتر " سعید بهزادی پور " عضو هیات علمی دانشگاه شریف و مدیر مرکز تحقیقات موفقیان با پخش کلیپی از تمرین های شناختی حرکتی بیمار، چگونگی کنترل تعادل بیمار و بازتوانی بیمار را  به نمایش گذاشت.


    دکتر " زنجری " عضو هیات علمی مرکز تحقیقات سالمندی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، طراحی و ساخت نرم افزار و اپلیکیشن " همیاد " برای پیشگیری از آلزایمر در سالمندان، با همکاری یکی از اساتید دانشگاه شریف و دانشجویان او را ذکر کرد و چگونگی عملکرد این نرم افزار در کمک به سالمندان را توضیح داد.


   دکتر " کهلایی "  عضو هیات علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی و معاون پژوهشی بیمارستان توانبخشی رفیده، نیازهای توانبخشی را به دو دسته " نیازهای افراد کم توان برای زندگی روزمره و حفظ استقلال خود و  نیازهای بیمارستان های توانبخشی مانند بیمارستان رفیده ، تقسیم کرد و با ذکر نمونه هایی از وسایل مورد نیاز  در فیزیوتراپی، نمونه های خارجی وارد شده به کشور را بی کیفیت معرفی کرد و از اساتید دانشگاه شریف خواست تا در طراحی و ساخت این وسایل کمک کنند.


    گفتنی است، اساتید و محققان دانشگاه صنعتی شریف در پایان این نشست، برای آشنایی هر چه بیشتر با فعالیت های توانبخشی، از بخش های توانبخشی و همچنین بخش های بستری بیمارستان توانبخشی رفیده دیدن کرده و با برخی از بیماران و درمانگران در خصوص چگونگی کار با بیماران، گفت وگو کردند.



  • گروه خبری : اخبار معاونت پژوهشی
  • کد خبر : 15365
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: