• 1398/04/16 - 14:07

نشست علمی" مداخله زودهنگام خانواده محور برای کودکان کم شنوا و ناشنوا" مورخ ۱۰ تیرماه توسط واحد ترجمان دانش دانشگاه و همکاری مرکز تحقیقات توانبخشی اعصاب اطفال برگزار شد.

ین نشست با حضور نمایندگانی از گروه های آموزشی شنوایی شناسی و گفتار درمانی دانشگاه ها، مدیران مراکز خانواده و کودکان با اختلالات شنوایی کارشناسان پژوهشکده آموزش و پرورش اسنثنایی، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، کتابخانه های فراگیر، انجمن های دانشجویی کودکان استثنایی، نمایندگان سازمان بهزیستی و آموزش و پرورش استثنایی، انجمن خانواده ناشنوایان و کمیته توسعه زبان اشاره ،همچنین مدیران و استادان محترم گروه های آموزشی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی برگزار شد.

دکتر موللی اظهار داشت : کم شنوایی ،شایعترین اختلال مادرزاد است. از هر هزار نوزاد، حداقل یک الی سه نوزاد با کم شنوایی عمیق دوطرفه بدنیا می آیند. دربیش از 95% موارد والدین کاملا سالم و شنوا میباشند.  تحقیقات وسیع دهه های اخیر نشان داده است مهمترین کلید موفقیت کودک کم شنوا/ناشنوا، مداخله زودهنگام(پیش از 6 ماهگی ) و سن طلایی کودک همان 6ماه نخست است. کودکان کم شنوا با مداخله دقیق میتوانند کاملا به همه مهارتهای همسالان خود ازجمله توانایی صحبت کردن برسند. اکنون با برنامه های غربالگری شنوایی ،درکشورمان و در سطح جهان ، کودکان کم شنوا را میتوان پیش از ترخیص از زایشگاه تشخیص داد. اما مشکل اصلی،مداخله زودهنگام و چگونگی اجرای آن است. براساس پژوهشها حتی اگر کودک دربدو تولد شناسایی شود و سمعک مناسب بگیرد،اگر مداخله جامع، با کیفیت و مناسب برای کودک انجام نشود،نمیتواند به توان بالقوه خود برسد اصول مداخله زودهنگام خانواده محور برای کودکان کم شنوا و ناشنوا ، تضمین کننده آینده موفقیت آمیز این کودکان است.

در ژوئن سال 2012 میلادی مجمع بزرگی باحضور کارشناسانی از حوزه های مختلف با هدف توافق جمعی بر اصول مداخله زودهنگام خانواده محور برای کودکان ناشنوا و کم شنوا[1] گرد هم آمدند و ده اصل را تدوین کردند.که برای کشورمان نیز ترجمه و بومی سازی شد (FCEI-Iran). لازم است همه مراکز مداخله درهرکجای جهان،لازم است به این اصول پایبند باشند .این اصول تاکید دارد که تشخیص،تجویز سمعک و مداخله دربدو تولد الزامی است