• 1401/11/25 - 07:44
  • - تعداد بازدید: 182
  • - تعداد بازدیدکننده: 24
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی روابط عمومی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی؛

ظرفیت های همکاری دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی و فرهنگستان علوم پزشکی کشور، بررسی شد

اعضای گروه سلامت اجتماعی فرهنگستان علوم پزشکی ایران امروز (سه شنبه) با حضور در دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی و نشست مشترک با مسئولان این دانشگاه و دانشکده سلامت اجتماعی دانشگاه، ظرفیت های همکاری بین دو مجموعه را مورد بررسی قرار دادند.




















     به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه، دکتر سیدعلی حسینی سرپرست دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی در ابتدای این نشست، ضمن خیرمقدم به اعضای گروه سلامت اجتماعی فرهنگستان علوم پزشکی ایران و پیشکسوتان نظام سلامت کشور، معرفی کوتاهی از دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی داشت.



    وی گفت که دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، دانشگاهی منحصربفرد است که 170 عضو هیات علمی، حدود دو هزار دانشجو در مقاطع مختلف تحصیلی که بیش از 60 درصد آنان را دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی تشکیل می دهند، در 23 گروه آموزشی و 8 مرکز تحقیقات، به فعالیت های آموزشی و پژوهشی مشغول هستند.


    دکتر حسینی افزود: دو بیمارستان تخصصی (توانبخشی رفیده و روانپزشکی رازی) و دو کلینیک ویژه پزشکی – توانبخشی هم اکنون تحت پوشش این دانشگاه فعالیت می کنند، ضمن آنکه بهره برداری از دو بیمارستان یافت آباد و اخوان نیز در برنامه های این دانشگاه است تا به تخت های بستری توانبخشی در کشور افزوده شده و گسترش خدمات این بخش به افراد نیازمند را سبب شوند.


    وی با اشاره به اینکه مرجعیت حوزه سلامت اجتماعی از سوی وزارت بهداشت به دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی محول شده است، گفت: این دانشگاه سالهاست که به واسطه فعالیت گروه ها و مراکز تحقیقاتی مرتبط با این حوزه و پژوهش های انجام شده در این زمینه، بین دانشگاه های علوم پزشکی سرآمد است.


    سرپرست دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی ابراز امیدواری کرد که با کمک و همراهی اساتید و اعضای برجسته گروه سلامت اجتماعی فرهنگستان علوم پزشکی کشور، بتوانیم به ابعاد مختلف حوزه سلامت اجتماعی بپردازیم، ضمن آنکه گروه ها و مراکز تحقیقاتی این حوزه در دانشگاه می توانند اهداف فرهنگستان را مورد توجه قرار داده و همکاری داشته باشند.


   در این نشست، معاونان آموزشی، تحقیقات و فناوری و توسعه مدیریت دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی نیز حضور داشتند و هر یک نقطه نظرهای خود در ارتباط با همکاری این دانشگاه با فرهنگستان علوم پزشکی ایران را بیان کردند.


*****


    در ادامه این نشست، دکتر حمیدرضا خانکه معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی در سخنانی، ضمن اشاره به چگونگی تشکیل رصدخانه اجتماعی کووید 19 ، گفت که با توجه به سوابق فعالیت آموزشی و پژوهشی این دانشگاه از سال های گذشته در زمینه سلامت اجتماعی، حدود دو سال پیش به دستور وزیر وقت بهداشت (دکتر نمکی)، ماموریت تشکیل این رصدخانه و رصد ابعاد اجتماعی کووید به این دانشگاه سپرده شد و اعضای هیات علمی در گروه ها و مراکز تحقیقاتی مرتبط با این حوزه، تلاش کردند و طرح های پژوهشی بسیاری را اجرا کرده و نتایج آن ها را به وزارت بهداشت و مراکز تصمیم گیری انعکاس دادند.


    وی افزود: در ادامه آن، مسئولان فعلی وزارت بهداشت نیز ابعاد مختلف سلامت اجتماعی را مورد توجه قرار داده اند، چرا که تاکنون وزارت بهداشت درگیر تخت بستری، هزینه های درمان سرپایی، اورژانس و امثال این ها بوده و کمتر به این بخش پرداخته است و این درحالی است که همین بخش، بسیاری از مسایل را به نظام سلامت تحمیل می کند.


    دکتر خانکه ادامه داد: ضمن آن که اراده مسئولان دانشگاه بر این قرار گرفت که دانشکده سلامت اجتماعی شکل بگیرد و بواقع که پتانسیل و ظرفیت بی نظیر علمی در این دانشگاه موجود است و برغم تلاش دو سه سال اخیر برای اینکه وزارت بهداشت را مجاب کنیم تا یک مرکز  را به عنوان مرجع علمی و تخصصی حوزه سلامت اچتماعی معرفی کند، نهایتا، دو هفته پیش در نشستی با دکتر پناهی معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، ظرفیت ها مورد توجه قرار گرفت و هفته گذشته، طی مکاتبه ای رسما مرجعیت حوزه سلامت اجتماعی، از سوی وزارت بهداشت به دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی محول شد. ضمن آنکه دو پروپوزال و نقشه راه نیز در ارتباط با این حوزه به وزارت بهداشت ارائه شده است.


   وی در پایان سخنانش، ابراز امیدواری کرد: با کمک اساتید و پیشکسوتان عضو گروه سلامت اجتماعی فرهنگستان علوم پزشکی کشور، در راستای وظیفه ای که به این دانشگاه سپرده شده، گام های موثری برداشته شود.


*****


    دکتر حمیدرضا خرم خورشید معاون آموزشی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی نیز این جلسه را نقطه عطفی برای همکاری بین دو مجموعه دانست و گفت: وجود علوم انسانی در رشته های مختلف دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، وجه تمایز  این دانشگاه نسبت به دیگر دانشگاه های علوم پزشکی کشور است و این موضوع بنفع سیستم بهداشت و درمان و همچنین حوزه سلامت اجتماعی است.


    وی با اشاره به اینکه این دانشگاه از اساتید صاحب نامی بهره می برد که آن را در میان دیگر دانشگاه ها شاخص کرده است، افزود: هر چند که سابق بر این، فعالیت سه دانشکده در تشکیلات این دانشگاه بود، اما سالها بصورت دپارتمان محور اداره شد. اما سال گذشته تصمیم گرفتیم که دانشکده ها تشکیل شوند و با توجه به گستردگی فعالیت های گروه های آموزشی زیرمجموعه حوزه سلامت اجتماعی، اولین اقدام در راستای تاسیس دانشکده ها، شکل گیری دانشکده سلامت اجتماعی بود.


    معاون آموزشی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی تصریح کرد که با استفاده از ظرفیت اساتید بنام و محققان فعال در حوزه سلامت اجتماعی، و حمایت و همراهی دیگر مراکز علمی چون فرهنگستان علوم پزشکی کشور، می توان آینده روشنی برای حوزه سلامت اجتماعی پیش بینی کرد.


*****


    دکتر مهرداد فرخی معاون توسعه مدیریت دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی نیز طی سخنانی با تاکید بر اهمیت حوزه سلامت اجتماعی که سلامت جسمی را تحت تاثیر قرار می دهد، گفت: برحسب وظیفه ای که در معاونت توسعه مدیریت دانشگاه بعهده دارم، تمام توان و امکانات این بخش را در حمایت و پشتیبانی از دانشکده سلامت اجتماعی گذاشتیم.


    وی افزود: حوزه سلامت اجتماعی همواره مورد غفلت قرار گرفته، اما اهمیت آن به اندازه ای است که بسیاری از مسایل مرتبط به این حوزه مانند آلودگی هوا و یا حوادث ترافیکی، نظام سلامت را تحت تاثیر خود قرار داده و سلامت جسمی جامعه، درگیر شاخص های سلامت اجتماعی شده است. و آرزو می کنم که همکاری دو مجموعه باعث اتفاقات خوب و خیر و برکت برای مردم بشود.


   گفتنی است که در ادامه این نشست، دکتر نصرتی نژاد رئیس دانشکده سلامت اجتماعی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، دکتر دلبری رئیس مرکز تحقیقات سالمندی و دکتر سبزی مدیر گروه مددکاری اجتماعی دانشگاه نیز به ارائه نقطه نظرها و پیشنهادهای خود پرداختند که متعاقبا اطلاع رسانی می شود.


انتهای پیام/


تهیه و تنظیم گزارش: نعیمی پور


 







 

  • گروه خبری : اخبار معاونت پژوهشی
  • کد خبر : 25460
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: