• 1401/09/29 - 10:52
  • - تعداد بازدید: 226
  • - تعداد بازدیدکننده: 24
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در مراسم گرامی داشت هفته پژوهش در دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی:

سیاستگذاری های خوب فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی، نیازمند گذر از مسیر پژوهش است

دکتر محمدعلی محسنی بندپی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی امروز (دوشنبه) در مراسم گرامی داشت هفته پژوهش در دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، گفت: برای سیاستگذاری های خوب فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی، نیازمند گذر از مسیر پژوهش هستیم.


    به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه، دکتر محسنی بندپی ضمن عرض تبریک به همه پژوهشگران کشورمان به مناسبت فرارسیدن هفته پژوهش، و با اشاره به اهمیت جایگاه "پژوهش" به عنوان یکی از شاخصه های توسعه هر کشور، افزود: اهمیت جایگاه پژوهش، بر کسی پوشیده نیست، اما باید عوامل موثر در پژوهش و جهت دادن به پژوهش را مورد توجه قرار بدهیم.



   وی، رشد و ارتقای رتبه دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی در میان دانشگاه های تیپ 2 علوم پزشکی کشور بلحاظ فعالیت های پژوهشی طی دو سه سال اخیر را ستودنی خواند و گفت: مهمترین عوامل موثر در پژوهش، « محققان به عنوان رکن اصلی پژوهش، سهم پژوهش از درآمد ناخالص ملی که بطور جدی به آن پرداخته نشده و همچنین، مراکز تحقیقاتی » هستند.


    دکتر محسنی بندپی بنقل از معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت که هفته پیش اعلام کرد، اظهار داشت: رشد ما در پژوهش، 7/3 است و رشد پژوهش در ترکیه، 7/5  و رشد پژوهش در عربستان  12/6  و سهم پژوهش از درآمد ناخالص ملی در کشور ما، از 10 سال گذشته که حدود 0/4 درصد بود یعنی کمتر از 0/5 ، به تقریبا 0/88  درصد رسیده، یعنی همچنان زیر یک درصد می باشد و این درحالی است، کشورهایی که بطور واقعی به پژوهش می پردازند، سهم پزوهش را از درآمد ناخالص ملی خودشان، بطور قابل توجهی افزایش داده اند.


    وی افزود: اگر چه براساس اسناد بالادستی قرار است که ما در سال 1404، سهم پژوهش را به 4 درصد از تولید ناخالص ملی افزایش بدهیم یعنی بیش از 4 برابر سهم فعلی که داریم. اما برغم کسری ها و کاستی ها در این بخش و نسبت به سرانه پژوهش، دستاوردهای خوب و قابل توجهی داشتیم و شخصا فکر می کنم که این دستاوردها به تعصب و غیرت اعضای هیات علمی و پژوهشگران برمی گردد.


   نماینده مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: آن انگیره ای که پژوهشگران ما در مراکز تحقیقاتی و اعضای هیات علمی ما در دانشگاه ها داشتند، باعث شد که تا امروز بتوانیم با اقتدار در منطقه حرف بزنیم. اما باید دیدگاه های خودمان را در خصوص این موضوع، عوض کنیم و به پژوهشگران به عنوان رکن اصلی پژوهش، توجه بیش از پیش داشته باشیم.


   دکتر محسنی بندپی افزود: اگر بخواهیم سیاستگذاری های خوب فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی داشته باشیم، نیازمند گذر از مسیر پژوهش هستیم. پژوهش هایی که فقط و فقط از کانال اعضای هیات علمی انجام می شود.


    معاون امور بین الملل دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، در همین راستا، از دیوید اسکات رئیس انجمن روماتولوژیست های انگلستان، نقل قول کرد که گفته است، ما تحقیقات پایه را دوست داریم و تحقیقات آزمایشگاهی، تحقیقات بنیادی و تحقیقات ...  را دوست داریم، اما ما به پروژه هایی پول می دهیم که درد بیماران ما را کاهش بدهند و کیفیت زندگی بیماران را بهبود ببخشند.


    وی تاکید کرد: ما با منابع محدودی که داریم، لازم است که همپوشانی ها را بیشتر کنیم. همانطور که  اخیرا کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در نامه ای به وزیر بهداشت، موضوع رشد جمعیت سالمندان را مورد توجه قرار داده و یادآور شده است، با توجه به اینکه 33 درصد جمعیت کشور ما در سال 2050 میلادی یا 1430 شمسی را سالمندان تشکیل می دهند، باید سیاستگذاری ها به این سمت برود و دقیقا، تحقیقات ما جهت دار با نیازهای قشر سالمندان انجام شود.


    دکتر محسنی بندپی افزود: در واقع، ما الان نباید از میزان تحقیقات اثرگذارمان سخن بگوئیم، بلکه باید در شوراهای پژوهشی و هر جایی که گرنت می گیریم، مبنا اثرگذاری باشد. و باید بگوئیم که 2، 3 یا 5 درصد پژوهش های ما غیر اثرگذار بوده است تا آنوقت بتوانیم حداکثر بهره وری را داشته باشیم.


انتهای پیام/


تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور



 

  • گروه خبری : اخبار معاونت پژوهشی
  • کد خبر : 24909
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: